Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Κίνητρα στους γιατρούς που θα επιλέξουν τις άγονες περιοχές νησια κλπ .

  



                                     Δραματική η έλλειψη γιατρών στο Δημόσιο  ΚΥ  Άνδρου   .  

Τα υπάρχοντα σήμερα Δημόσια Αγροτικά ιατρεία , Γαυρίου , Μπατσίου και Κορθίου , παραμένουν υποστελεχομένα απο τελειόφοιτους Ιατρικής , που δεν έχουν καμία ιατρική εμπειρία και ειδικότητα . Έρχονται στην Ανδρο , για ενα ετος και η εργασία τους περιορίζεται μόνο σε συνταγογραφήσεις φαρμάκων .

Τα τελευταία ........20 χρόνια ΥΠΟ στελεχωμένο απο ιατρικό προσωπικό παραμένει και Δημόσιο ΚΥ Ανδρου , παρα τις μεμονωμένες προσπάθειες των τοπικών αρχών για παροχή κινήτρων .

Αν και η Ανδρος παραμείνει ενας προνομιούχος τόπος για διαμονή και εργασία , λόγω της καλής ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας και της εγγύτητας με την Αττική , ουδείς ειδικευμένος γιατρός δηλώνει οτι ενδιαφέρεται να έρθει για εργασία στο Δημόσιο ΕΣΥ .

Σκεφτείτε τις δεκάδες απομακρυσμένα νησιά !!!

Τα τελευταία 20 χρόνια , μονίμως ζητούνται στην Ανδρο .... παθολόγοι, καρδιολόγοι , αναισθησιολόγοι, παιδίατροι, ακτινολόγοι, γυναικολόγοι , μικροβιολόγοι , κλπ  με σχεδόν μηδενική ανταπόκριση .

Μα είναι δυνατόν να περιμένει σήμερα , το Υπουργείο Υγείας , θετική ανταπόκριση απο ειδικευμένους γιατρούς , με τόσο χαμηλές αυξήσεις-κίνητρα στις αποδοχές τους ?

Δηλαδή , ενας νέος ειδικευμένος γιατρός που θα επιλέξει το ''προνομιούχο '' Δημόσιο ΚΥ Ανδρου , θα επιδοτηθεί με τα χρήματα του ..... ενοικίου της κατοικίας του στο νησί ( αν καταφέρει να βρει σπίτι ) .

Λύση μπορεί να δώσει μόνον η κεντρική Διοίκηση .

Με πρόσφατη εισήγηση του υπουργείου Υγείας, το επίδομα-κίνητρο , θα διαμορφωθεί στο ποσό των...... 150 ευρώ μηνιαίως για τους γιατρούς που υπηρετούν στις λεγόμενες άγονες περιοχές κατηγορίας Β από 50 ευρώ που είναι σήμερα .

Επίσης στο ποσό των 300 ευρώ τον μήνα από 100 ευρώ που είναι σήμερα κατά μέσο στους γιατρούς των άγονων περιοχών κατηγορίας Α.

Επι πλέον θα δοθεί ........έξτρα επίδομα  300 ευρώ τον μήνα καθαρά , για όσους επιλέξουν να καλύψουν κάποια από τις θέσεις , που συνεχώς προκηρύσσονται με άκαρπο αποτέλεσμα. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ