Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΝΕΡΟΥ


Ε .Ε . Κομισάριος Περιβάλλοντος.
Σύνταξη οδηγίας για Μείωση Κατανάλωσης νερού.
Δεκάδες δισεκατομμύρια περισσότερο κόστος για τους πολίτες.


Bah! Με το παρόν διάταγμα όλοι οι πολίτες πρέπει να χρησιμοποιούν λιγότερο νερό!

    

             Μέρη της νότιας Ευρώπης βιώνουν συνθήκες ξηρασίας. Τι θέλει λοιπόν η Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνουμε για αυτό; Θέλει οι'' βροχερες'' ευρωπαϊκές χώρες να χρησιμοποιούν πολύ λιγότερο νερό.
Εντάξει, αυτό δεν είναι μια λύση, αλλά υποθέτω ότι είναι ένας τρόπος να δείξουμε την αλληλεγγύη μας ή κάτι τέτοιο. Ονομάστε το η επόμενη ανοησία της Ευρώπης.

Η εφημερίδα Die Welt έχει μια έκθεση εδώ που ονομάζεται "Δισεκατομμύρια για τις νέες μπαταρίες (βρύσες )». Μετά τα μέτρα για τις λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας που έχει επιβάλλει η ΕΕ , έρχονται τώρα οι στροφιγγες εξοικονόμησης νερού .
Η Die Welt γράφει:

    Κατά τα επόμενα έτη επιπλέον δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ , πρόσθετες δαπάνες ,μπορούν να επιβληθούν σε ιδιοκτήτες σπιτιών και ενοικιαστές. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να αυξήσει την αποδοτικότητα των κτιρίων με βάση την κατανάλωση νερού με τη μείωσή της κατά 30% χρησιμοποιώντας μια νέα οδηγία στα κράτη μέλη.
Έτσι εξετάζεται να υποχρεώνει τους ιδιοκτήτες κατοικιών να αντικαταστήσουν τις κεφαλές των ντους,τις βρύσες και τουαλέτες με καινούργιες για σημαντικά μικρότερη κατανάλωση. "

Σας ΛΕΜΕ ΑΛΗΘΕΙΑ. Το παράδωσε στην Επιτροπή της Ε.Ε. - που πραγματικά γνωρίζει πώς να βρίσκει τρόπους για να παρενοχλεί και να εξαγριώνει τους πολίτες της Ε.Ε. , και να παρεμβαίνει με τη ζωή τους.
Όλο αυτό έχει σχεδιαστεί για να επωφεληθούν μερικές επίλεκτες εταιρείες, κυρίως οι κατασκευαστές των high-end τελικων εξαρτημάτων των νοικοκυριών που έχουν δυσκολία στο να πωλήσουν τα ακριβά εμπορεύματά τους, λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Πόσο θα στοιχίσει αυτό για τους απλούς πολίτες.
Η Die Welt γράφει:

    Χρησιμοποιώντας μια συντηρητική τιμή των 400 ευρώ ανά μονάδα κατοικίας, οι ιδιοκτήτες των πάνω από 25 εκατομμύρια σπίτια και διαμερίσματα στη Γερμανία θα πρέπει να ξοδέψουν πάνω από 10 δις ευρώ. "

Αν κάνετε τα μαθηματικά για όλη την Ευρώπη, μπορείτε να υπολογίσετε περίπου € 50 δις ευρώ! Και για ποιο λόγο; Φυσικά για την πολυτέλεια να έχετε λιγότερο νερό.
Καλά, δεν το ξέρατε ? Ο καθένας ονειρεύεται να έχει λιγότερο νερό.
Η Die Welt προσθέτει:

    Με τη σχεδιαζόμενη ρύθμιση, η Σλοβακα κομισάριος για το πεπεριβάλλον της ΕΕ, Janez Potocnik θέλει να καταπολεμήσει κυρίως την έλλειψη νερού στη νότια Ευρώπη. "

Μπορεί κάποιος να μου πει πώς γίνεται όταν χρησιμοποιούν λιγότερο νερό στην ''βροχερη'' Βρετανία πρόκειται να κάνουν τα πράγματα πιο βροχερά στη Ισπανία;
Η Die Welt ρίχνει μια ματιά σε κάποια στατιστικά στοιχεία του νερού στη Γερμανία και αυτό που κατά 30% μείωση στην κατανάλωση θα σήμαινε.

    «Από τα ετήσια διαθέσιμα των 188 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού στη Γερμανία, μόνο το 2,7 % χρησιμοποιούνται από ανθρώπους για δημόσια κατανάλωση νερού», λέει ο Μάρτιν Γουέηλαντ, επικεφαλής διευθύνων σύμβουλος της Ομοσπονδιακής Ένωσης Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων . "

Τελικά, μόνο το 2,7% καταλήγει να ανάγεται στον κύκλο οικονομίας του νερού. Και μια μείωση κατά 30% θα σήμαινε ότι η Γερμανία θα χρησιμοποιήσει μόνο το 1,9% αντί του 2,7% του νερού που διαθέτει.
Το αποτέλεσμα: ότι η μικρή, χωρίς νόημα βουτιά στα στατιστικά στοιχεία θα κόστιζε € 10 δις.
Ναι φίλοι μου , οι ιθύνοντες της ΕΕ όντως ανοίγουν και πάλι δουλειές.

Η
Die Welt γράφει ότι ήδη πολλές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας λυμάτων στα αποχετευτικά συστήματα τους έχουν προβλήματα, διότι έχουν ήδη μειωθεί οι ποσότητες νερού από τα νοικοκυριά, και έτσι οι ίδιες οι επιχειρήσεις θα πρέπει να ξεπλύνουν τους υπονόμους με γλυκό νερό από καιρό σε καιρό.

    ''Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για την πρόληψη δυσάρεστων οσμών και την προστασία των αγωγών λυμάτων από εμφράξεις "

Η
Die Welt λέει επίσης ότι είναι πολύ αμφίβολο το κατά πόσον η αντικατάσταση των βρυσών , και οι κεφαλές των ντους και των τουαλετών θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση σε όλα. Οι άνθρωποι θα παίρνουν απλά πλέον ντους, ή ξεπλύνετε αρκετές φορές. Επιπλέον, οι εταιρείες κοινής ωφέλειας λυμάτων θα πρέπει να ξεπλύνετε τις σωληνώσεις τους με γλυκό νερό πιο συχνά.
Να μην γράψουμε περισσότερα. Αρκετή παραφροσύνη για σήμερα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ