Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ—ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ?

 ΣΥΝΕΧΕΙΑ  απο 22/5/11
   ΜΕΡΟΣ 3ο

.........Με αυτούς τους πρωταγωνιστές , τον ΟΗΕ (IPCC ) και την Ε.Ε. ( δηλ.κυριως τους Γερμανούς λόγω της κυριαρχίας τους στην Ε.Ε. και των άμεσων οικονομικών συμφερόντων τους ) τον Ιούνιο του 1992, έγινε η πρώτη σύνοδος στο ΡΙΟ για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Η Ευρώπη τάχθηκε στην πρώτη γραμμή. Αποφασίστηκε ότι πράγματι υπάρχει ''κλιματική αλλαγή '' και ''φαινόμενο θερμοκηπίου '' από την ανθρωπινή δραστηριότητα.
Η Διακυβερνητική επιτροπή του ΟΗΕ η IPCC, ένα όργανο που φτιάξανε για να δώσει ''επιστημονικό κύρος '' στις αποφάσεις τους για άμεση λήψη μέτρων,αποφάνθηκε ότι βασικά το CO2 είναι η αίτια για το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
''Κύρος'' στις αποφάσεις της IPCC δώσανε και δίνουν πολλοί διάσημοι και βραβευμένοι.
Όταν οι διεφθαρμένοι παπαγάλοι έχουν βραβευτεί με Βραβεία Νόμπελ , όπως ο
κος Al Gore και η IPCC, τότε όλοι εύκολα πιστεύουν αυτά που λένε.
Τα μεγάλα ψέματα τα πιστεύουν όλοι, τα μικρά ελάχιστοι.
Έπρεπε λοιπόν , οι αναπτυγμένες άλλα και οι αναπτυσσόμενες χώρες, που εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα , η να κλείσουν τις βιομηχανίες τους και να στραφούν στις καθαρές Ανανεώσιμες Πήγες Ενεργείας (ΑΠΕ), η να πληρώσουν ακριβά το νέο Ταμείο Ρύπων που δημιουργήθηκε, ανάλογα με τους τόνους CO2 που εκπέμπουν στην ατμοσφαίρα.
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα , δηλαδή.
Βέβαια τελικά έξω από αυτή την συμφωνία έμεινε η Κίνα , η Ρωσία,η Ινδία και τελικά η Αμερική αλλά και πολλές άλλες χώρες που δέχτηκαν και δέχονται , πιέσεις και απειλές να συμφωνήσουν τελικά αργότερα.
Η αποτυχία της συνόδου της Κοπενγχαγης δεν εμπόδισε βέβαια το 4ο Πράσινο Ράιχ να σταματήσει την πορεία των φτωχών κυρίως κρατών ,προς την οικονομική εξαθλίωση και υποδούλωση στο διεθνές κατεστημένο (τράπεζες, ΔΝΤ κλπ ). Θα δούμε πιο κάτω τη μεθόδευση που απολουθησαν.
Εδώ θα σταθούμε λίγο. Το CO2 το διοξείδιο του άνθρακα είναι ένα αέριο που
πάντα υπήρχε και υπάρχει στην ατμόσφαιρα της γης σε ποσοστό περίπου 0,4%.
Απορροφάται από τα δένδρα και τα φυτά, ως αναγκαίο συστατικό της φωτοσύνθεσης. Επομένως είναι αναγκαίο για να υπάρχουν και να αναπτύσσονται τα φυτά και τα δάση.
Εκπέμπεται στην ατμόσφαιρα από κινητήρες εσωτερικής καύσης και γενικά από κατανάλωση-κατεργασία ορυκτών καυσίμων ( κάρβουνο ,πετρέλαιο).
Άρα από ανθρωπογενής δραστηριότητα, άλλα όχι μόνο όπως παρακάτω θα δούμε.
Είδαμε λοιπόν με ποιο τρόπο ξεκίνησε η ''εναλλακτική πράσινη ανάπτυξη'' που έγινε η σημαία για την νέα παγκόσμια κερδοσκοπία ,την οποία οποίος αμφισβητεί γίνεται αμέσως ο εχθρός των ''οικολόγων πράσινων''.
Ενδεικτική είναι η μαρτυρία του DNS Glickman, Γ.Γ. αγροτικής ανάπτυξης επί Clinton, που έζησε τον ιδιότυπο φασισμό από πρώτο χέρι: “Εάν τολμούσες να το αμφισβητήσεις (αυτό το σύστημα ανάπτυξης), όχι απλά σε θεωρούσαν “ανήθικο” αλλά σε βάφτιζαν Γελοίο, Ηλίθιο και εχθρό του κόμματος” αναφέρει μεταξύ άλλων αποκαλύψεων που παρατίθενται αναλυτικά στο βιβλίο Dinner at the New Gene Cafe: How Genetic Engineering Is Changing What We Eat, How We Live, and the Global Politics of Food του Bill Lambrecht”
Μάθετε ποιος είναι ο Michael Taylor και ο Tom Vilsack καθώς και τον ρόλο τους στην προπαγάνδα για την κλιματική αλλαγή .
Σαν ένα άλλο ''σχέδιο επένδυσης'' , και ''πράσινης ανάπτυξης '', για να επανέλθουμε, προτάθηκαν τα ''βιοκαύσιμα''.
Πρόκειται για καθαρά καύσιμα προερχόμενα από κατεργασία ''ενεργειακών φυτών'',που καλλιεργούνται σαν νέες δυναμικές καλλιέργειες με μεγάλο και σίγουρο εισόδημα.
Η εγκαταληψη της παραδοσιακής καλλιέργειας τροφίμων,για την καλλιέργεια ενεργειακών φυτών έχει ήδη οδηγήσει τις τιμές των τροφίμων στα ύψη, άλλα και τους πληθυσμούς αρκετόν κρατών στην λιμοκτονία ( Φιλιππίνες,Ινδονησία κ)
Αυτό βέβαια ουδόλως στεναχωρεί τις πολυεθνικές ( Monsado, Basf , κα ) που έχουν λύσεις έτοιμες .Τα νέα υβρίδια και τα μεταλλαγμένα , τους σπόρους των οποίων θα πουλάει μονοπωλιακά.
Έτσι θα ελέγχουν απολυτά και την παράγωγη τροφίμων.
Ας επανέλθουμε όμως στο ψητό. 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ                                                           SAGINI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ