Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Η χώρα του Φραπέ






          Η χώρα του Φραπέ θα πεθάνει την 1η Σεπτεμβρίου 2011. 
Το κράτος διέγνωσε με μαθηματική ακρίβεια τον υπεύθυνο της έλλειψης παραγωγικότητας και του επέβαλε φορολογική δαμόκλειο σπάθα, τον εξόρισε στην πυρεία γη του 23% ΦΠΑ.
«Θέλετε ξενύχτι, καλοπέραση σε ταβέρνες και καφέδες για να μπορέσετε να συρθείτε έως το γραφείο;
Περάστε από το μαγαζί του 23%. Τα χρήματα σας δεν επαρκούν πλέον για τέτοιες εκφάνσεις χαράς και ξεγνοιασιάς.
Πρέπει να δουλεύεται και να ξεπληρώσετε τους λογαριασμούς σας για να ξεπληρώσουμε και εμείς με την σειρά μας τους δικούς μας, που στην ουσία είναι δικοί σας, γιατί εμείς είμαστε εσείς.
Μέτα τιμής, το Κράτος».
Γιατί δεν αποταμιεύουμε πλέον;
Επειδή έχουμε καταστεί καταναλωτές, έχουμε πλεόνασμα χρημάτων ή δανειστήκαμε για αυτά; Καθότι για την αγορά αυτοκίνητου και σπιτιού, που είναι οι κυρίες επενδύσεις του μέσου ατόμου, απαιτούνται πολλά χρήματα και έχουν καταστεί απαγορευτικά μέσω της φορολόγησης που έχουν υποστεί, μήπως καταναλώναμε κυρίως σε καφετερίες και ταβέρνες;
Πλούσιος γίνεσαι παίρνοντας τα λεφτά των άλλων, μέσος μένεις όταν καταναλώνεις ότι έχεις και φτωχός όταν δεν έχεις τίποτε ή σχεδόν.
Το κράτος θα πάρει τα χρήματα των μέσων, θα τους κάνει φτωχούς και δυστυχώς δεν θα γίνει πότε πλούσιο.
Είναι ένας απλός επαίτης.
Θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι με αυτό το μέτρο θα αυξηθούν τα έσοδα του κράτους από τον τουρισμό. 
Τα ξενοδοχεία μας πουλούν σε χαμηλές τιμές σε χαμηλού εισοδήματος τουρίστες, για μικρό διάστημα, all inclusive πακέτα διακοπών που βρίσκονται σε χαμηλό ΦΠΑ. 
Αυτοί οι τουρίστες δεν είναι ηλίθιοι και χάρη στο ευρώ έχουν άμεσο τρόπο σύγκρισης των τιμών της χώρας μας με την δική τους και δεν θα καταναλώσουν τίποτε έξω από το προπληρωμένο πακέτο τους, καθότι δεν έχουν έρθει από την γη της αφθονίας. 
Η κρίση είναι παντού. Το βάρος, λοιπόν, θα το σηκώσουν οι γηγενείς.
Στην ουσία η αύξηση στις λιανικές τιμές θα πρέπει να περιοριστεί στο 10%, όση είναι η διαφορά των συντελεστών του ΦΠΑ.
Στην ουσία όμως στην ήδη καθοδική πορεία των ενδιαφερομένων καταστημάτων θα προστεθεί και αυτό το βάρος.
Ο τζίρος θα πέσει γιατί κανείς δεν πήρε αύξηση 10% στον μισθό του. 
Κατά εξακολούθηση τα προσδοκώμενα έσοδα πότε δεν θα ευοδωθούν και το επόμενο βήμα θα είναι να εμπεριέλθουν στο ΦΠΑ 23% και άλλα είδη, και άλλα είδη και εν κατακλείδι χαρίστε το ένα τέταρτο του μισθού σας στο κράτος σε ΦΠΑ, κατά μέσο όρο το ακόμη ένα τέταρτο σε ασφαλιστικές κρατήσεις και από φόρους τρίτων και φορολογία εισοδήματος βάλτε ακόμη ένα τέταρτο και πείτε μου τι να την κάνετε την αύξηση, τι να την κάνετε την εργασία, τι να κάνετε με την τράπεζα που χρωστάτε. Η απάντηση προσεχώς θα δοθεί όταν ο κόσμος ξεσηκωθεί και η πίτα ξαναμοιραστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ