Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Έρχονται νέες αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος



         Νέες αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος φέρνει η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο που επιβλήθηκε από την 1η Σεπτεμβρίου.

Ήδη, η τιμή χονδρικής τιμής πώλησης (Οριακή Τιμή Συστήματος) αυξήθηκε κατά 30%, καθώς τα εργοστάσια φυσικού αερίου παράγουν περίπου το 1/3 του ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνεται στην Ελλάδα.

Δεδομένου ότι η κοινοτική νομοθεσία προβλέπει πως τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος πρέπει να καλύπτουν το κόστος των ηλεκτροπαραγωγών, αναμένονται νέες αυξήσεις στο ρεύμα.

http://www.emea.gr/article/114192/
    Η  Οριακή Τιμή Συστήματος  ανεβαίνει για χίλιους λόγους. Είναι σήμερα πολύ ψηλά λόγω των επιδοτήσεων στους εθνικούς εργολάβους των αιολικών,των φωτοβολταϊκών και των νέων εργοστάσιων με φυσικό αέριο των ΕΛΠΕ και του ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ,κα , τα, οποία φτιάχτηκαν όπως φτιάχτηκαν, επιδοτούμενα με δις  (γράφουμε  σε προηγουμένη ανάρτηση ) πρώτα σαν εφεδρείες των αιολικών και φωτοβολταϊκών,  άλλα επίσης διότι  λένε ότι το φυσικό αέριο , ρυπαίνει λιγότερο από τον λιγνίτη.(χωρίς φίλτρα )
Μόνο που ο λιγνίτης είναι τζάμπα και Ελληνικός και το φυσικό αέριο εισαγόμενο , ακριβό  και
διαθέσιμο  ανάλογα με τις διαθέσεις των παραγωγών  του. 
Βέβαια θα πείτε, γιατί σπαταλάμε  όλα αυτά τα δις ευρώ και δεν μείναμε στον  τζάμπα λιγνίτη ?
Η απάντηση είναι απλή.
Στηρίζουν, διακομματικά παρακαλώ ,την ''πράσινη απάτη'' συγνώμη ''ανάπτυξη'' ,διότι μόνον έτσι θα δικαιολογήσουν τα δισεκατομμύρια ευρώ που κερδίζουν εις βάρος του Ελληνικού λα ου που πληρώνει με αίμα εν μέσω οικον.κρίσης.  
                                                                                                                                            SAGINI




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ