Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

3 800 φοροφυγαδες


Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες περί φοροφυγάδων


     Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε πριν από λίγο για τις καταγγελίες του πρώην υφυπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά, σύμφωνα με τις οποίες είχε παραδώσει λίστα με φοροφυγάδες για βεβαιωμένα χρέη που παραμένουν ανείσπρακτα ακόμη και σήμερα.

Ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης, διέταξε προκαταρκτική εξέταση, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου τα οποία αναφέρονται σε έντονο φραστικό επεισόδιο για το θέμα της φοροδιαφυγής, κατά τη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, ανάμεσα στον κ. Κουσελά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο κ. Κουσελάς ρώτησε τον κ. Βενιζέλο ποια μέτρα έχουν ληφθεί για τους μεγαλοοφειλέτες και εκείνος αντέδρασε, ρωτώντας τον τι έκανε ο ίδιος όσο ήταν υφυπουργός στο Υπουργείο Οικονομικών. Ο κ. Κουσελάς φέρεται να απάντησε πως είχε παραδώσει λίστα με οφειλέτες, αλλά τον έφαγαν τα μεγάλα συμφέροντα, συνδέοντας την ενέργειά του αυτή με την αποχώρησή του από το Υπουργείο Οικονομικών.

Λίγο αργότερα, ο κ. Κουσελάς φέρεται να διευκρίνισε στους δημοσιογράφους ότι η λίστα αφορούσε 3.800 φοροφυγάδες με χρέη άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ, ο καθένας, άμεσα εισπράξιμα. Στο πλαίσιο της έρευνας που θα διενεργήσει η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου, θα εξεταστεί αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις από μη πολιτικά πρόσωπα, όπως αυτή της απιστίας.
http://www.zougla.gr
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ