Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2012

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΡΑΕΓΕΛΟΙΌΤΗΤΕΣ

 

    Η   ΡΑΕ  δημιουργήθηκε και για την διαμόρφωση εθνικής ενεργειακής πολιτικής ,

         σαν το κύριο συμβουλευτικό όργανο του εκάστοτε υπουργού ενέργειας.
Εδώ είναι οι  προτάσεις της ΡΑΕ για την αναδιοργάνωση της εγχώριας αγορά ενέργειας !!!!!!!
http://www.rae.gr/site/el_GR/portal.csp


        Κατά την ταπεινή μας άποψη , οι προτάσεις διαμορφώθηκαν  κατά παραγγελία κάποιων που με τα δικά μας λεφτά και την εύνοια των κυβερνήσεων  έγιναν παράγωγοι ενέργειας  και αγωνίζονται για την διατήρηση των κεκτημένων της συντεχνίας τους .
 Η ΡΑΕ  λοιπόν προτείνει μικρότερη ΔΕΗ , λιγότερους λιγνίτες, περισσότερο φυσικό αέριο και ΑΠΕ , αύξηση της τιμής του ρεύματος καθώς και αύξηση του τέλους ΑΠΕ  ( ΕΤΜΕΑΡ ).
       Όλα αυτά ταιριάζουν γάντι στα σχέδια των επιδοτουμένων με κρατικές επιδοτήσεις , ενεργειακούς επιχειρηματίες , ειδικά σε αυτούς που παράγουν ρεύμα με το εισαγόμενο φυσικό αέριο .

Κάποιοι  άνθρωποι της ΡΑΕ σήμερα υπερασπίζονται κεκτημένα  , των ΑΠΕτζηδων και των  λοιπών παραγωγών ενέργειας διότι στο παρελθόν υπήρξαν έμμισθοι υπάλληλοι των ανταγωνιστών της ΔΕΗ , αρκετοί απο αυτούς .
 Άλλωστε αυτή η ξεχωριστή γνώση που πήραν απο εκεί , έγινε το εργαλείο για την καριέρα τους σε δημόσια θέση , από όπου ευκολότερα  διαμορφώνουν την ενεργειακή πολιτική της χώρας .

     Οι άνθρωποι της ΡΑΕ δεν έχουν αποτελεσματικές προτάσεις για την άμεση  μείωση της τιμής του ρεύματος.
Δεν έχουν προτάσεις για τους τρόπους παραγωγής και διάθεσης  φθηνού ρεύματος στους καταναλωτές . 
     Αυτό αποτελεί βασική παράμετρο ανάπτυξης της οικονομίας μας.
Δεν έχουν προτάσεις για την αξιοποίηση των λιγνιτικων κοιτασμάτων απο την ΔΕΗ.
Δεν έχουν προτάσεις για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας .
Δεν έχουν προτάσεις για την ανάπτυξη της χώρας μέσω της ενεργειακής πολιτικής .
Δεν έχουν προτάσεις για την έλλειψη ισχύος βάσης και την ενεργειακή φτώχεια της χώρας.
Δεν έχουν προτάσεις για την καταστροφή του περιβάλλοντος που προκαλούν οι ΑΠΕ.
Δεν έχουν προτάσεις για τα απαγορευτικά κοστολόγια κατασκευής ΑΠΕ σε δίκτυα και υποδομές.
Δεν έχουν προτάσεις αντιμετώπισης του τεράστιου κόστους  επιβάρυνσης τιμών ρεύματος απο 1-1-2013 για  το ληστρικό χαράτσι της ΕΕ λόγω εκπομπής ρύπων.
        Αφορά βλέπετε περισσότερο την  ΔΕΗ κυρίως του λιγνίτη ,  που πάνε να διαλύσουν σε φέτες , για να την αγοράσουν σχεδόν δωρεάν ,  αυτοί που    ..λέγαμε .

  Αυτή δεν είναι προτεινόμενη πολιτική απο μια  Εθνική Ανεξάρτητη Αρχή.
 Είναι μια γελοιότητα που μας υπαγορεύουν οι δανειστές μας  που εξυπηρετεί μόνον τα δικά τους συμφέροντα.
                                                                                                                                   SAGINI


 

6 σχόλια:

 1. αυτή η ΡΑΕ, εάν δεις βιογραφικά και παλιότερες δηλώσεις είναι 1) αεριάδες ή δυνητικοί υπάλληλοι αεριάδων, 2) άσχετοι με ενεργειακά στο οικονομικό ή θεσμικό τους (δες το cv του Προέδρου), 3) παλιοί και δηλωμένοι φλείφτες του λόμπι των ΑΠΕτζήδων. Και όπως σχεδόν τα πάντα στην Ελλάδα, κάνουν ό,τι τους πούνε.

  ΝΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕΙ ΛΕΦΤΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ. Να διώξει κάθε υπάλληλο δήθεν ρυθμιστικών, δήθεν ανεξάρτητων αρχών. Γιατί τους πληρώνουμε; Να μας λένε οι Κοπελουζοπεριστέρηδες τι θέλουν, τσάμπα. Ούτε αυτοί θα λαδώνουν, ούτε εμείς θα πληρώνουμε άχρηστους...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. «Αποτελεί τρομερή δυνατότητα για την Ελλάδα κι αν επιτευχθούν οι στόχοι για τη πράσινη ανάπτυξη θα δημιουργηθούν 14.000 νέες θέσεις εργασίας, μια πράσινη ΔΕΗ» πρόσθεσε.

   Πάντως, ο νέος πρόεδρος της ΡΑΕ απαντώντας σε ερωτήσεις πολλών βουλευτών σχετικά με το ποιος θα πληρώσει το κόστος της «πράσινης ανάπτυξης», αναγνώρισε ότι κατανέμεται στους καταναλωτές μέσα από το ειδικό τέλος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) που πληρώνουν στα τιμολόγια της ΔΕΗ και είναι 30 λεπτά στις 1000 κιλοβατόρες.

   Σε ερώτηση αν πρέπει να αυξηθεί το ειδικό τέλος, ο κ. Βασιλάκος σημείωσε ότι όσο αυξάνει η διείσδυση της «πράσινης ανάπτυξης» τόσο θα αυξάνεται και το κόστος χειρισμού δικτύων.

   Όπως εκτίμησε, θα υπάρξει ανάγκη αύξησης του ειδικού τέλους των ΑΠΕ περίπου 2,5 με 3 ευρώ από το 2011 με 2013, πρώτον γιατί οι τιμές των καυσίμων έμειναν σε χαμηλά επίπεδα για αρκετό διάστημα και δεύτερο γιατί επιβάλλεται με τη λογική ο ρυπαίνων πληρώνει.

   Αυτα ελεγε ο κος Βασιλακος την 9/3/2009 .

   Βλεπετε να εχουν καμοια σχεση με την σημερινη πραγματικοτητα ??

   Διαγραφή
  2. ARXAIE ..
   Ξερεις πολυ καλα οτι η διαπλοκη ειναι τοσο μεγαλη ,οι δεσμευσεις και οι υποσχεσεις ,νομιζω οτι υπερβαινουν το μεγεθος του πρωθυπουργου . Δεν θα γινει τιποτα . Διαχειριζονται τη εξουσια και τις καρεκλες τους,εκτελουν εντολες του Δ΄¨ Ραιχ.

   Διαγραφή
 2. ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΡΑΕ ΤΟΥ Κο ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ !!!!
  ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ .

  Στα 7,5 €/MWh διαμορφώνεται από 1ης Αυγούστου 2012 το Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ), από 5,43 που είναι σήμερα, σύμφωνα με απόφαση της ΡΑΕ, με τις τιμές για τις επιμέρους κατηγορίες καταναλωτών να διαμορφώνονται ως εξής :

  - Νοικοκυριά (Οικιακής χρήσης Χαμηλής Τάσης): 8,74 €/MWh (από 5,99 ευρώ /MWh) energy press.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Επειδή τα 3 έγιναν 7.5 δηλαδή το τελος ΑΠΕ πήρε αυξηση με απόφαση της ΡΑΕ του Ν. Βασιλακου 220% ,περιμένουμε την παραίτηση του αμεσα . Δηλαδη θα πληρώσουμε νέο χαράτσι 220% το τελος ΑΠΕ για τις ανεμογεννητριες και τα φωτοβολταικά . Ειναι τρελλοί οι ά;νθρωποι.
  Ο άνθρωπος ειναι χημικός μηχανικός και δεν γνωριζει οικονομικα .
  Καποιος φίλος μου ειπε οτι πριν την ΡΑΕ δούλευε στου Μυτιληναίου .
  Παρακαλώ να το επιβεβαιώσετε ,αν ειναι αλήθεια .Ευχαριστώ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φιλε, κάτι για Περιστέρη ΤΕΡΝΑ ακουσα .

   Διαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ