Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

Η μεγάλη απάτη των αιολικών ''πάρκων''

  http://www.naboertilvindmoller.dk/grafik/hammer2.gif

Η μεγάλη απάτη των αιολικών πάρκων οδηγεί σε ενεργειακή ομηρία!

The great wind delusion has hijacked our energy policy!
Άρθρο του Christopher Booker για την εφημερίδα "Telegraph"
Σε ελεύθερη απόδοση για να μπορεί να γίνει κατανοητό και από τους Έλληνες Ιθύνοντες.

Η Βρετανία θα πρέπει να εγκαθιστά 10 ανεμογεννήτριες τη μέρα, κάθε μέρα επί οκτώ συνεχόμενα χρόνια ώστε να καλύψει τους στόχους που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας!!!  

Όποιος εντυπωσιάστηκε από την αποτελεσματικότητα με την οποία η Βρετανία διοργάνωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο, ταυτόχρονα θα πρέπει να προβληματισθεί κι από την άκρως αντίθετη εικόνα που εμφανίζει η βρετανική ενεργειακή πολιτική: εξ ολοκλήρου επικεντρώνεται κυρίως στην αυταπάτη πως μπορεί να εξασφαλιστεί επαρκής ηλεκτροδότηση αν εγκατασταθούν δεκάδες χιλιάδες περισσότερες ακόμη ανεμογεννήτριες στα Βρετανικά Νησιά εντός των επόμενων οκτώ ετών.

 Το περασμένο καλοκαιρι και ενώ διαρκούσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι "λειτουργούσες" 3.500    ανεμογεννήτριες της Βρετανίας συνείσφεραν    μόνο     12 μεγαβάτ     (MW) από τα 38.000 MW ηλεκτρικής ενέργειας που εκείνη την χρονική στιγμή καταναλώνονταν στην Βρετανία.
 (Η National Electrical Testing Association-NETA, η οποία και καταγράφει τα επίσημα στατιστικά στοιχεία ηλεκτρικής ενέργειας, καταχώρησε στην στατιστική της την συμμετοχή των αιολικών πάρκων στην ηλεκτροδότηση της Χώρας την δεδομένη στιγμή  ως "0,0 τοις εκατό").
Πέρασαν σχεδόν 10 χρόνια από τότε που για πρώτη φορά τονίστηκε το πόσο τρελός θα πρέπει να θεωρηθεί όποιος θέτει στο κέντρο της ενεργειακής πολιτικής την αιολική ενέργεια. 
 Εκείνη την χρονική στιγμή βέβαια οι εξαγγελίες της τότε Κυβέρνησης φάνταζαν απλά ως καθαρό ευχολόγιο αλλά σήμερα οι εξαγγελίες της τωρινής Κυβέρνησης πως κατά μέσο όρο, θα παράγονται 12.300 MW από τις "ανανεώσιμες πηγές ενέργειας" το 2020, αποδεικνύονται τουλάχιστον  παραληρηματικές.

Τα πάντα που αφορούν την αιολική ενέργεια βασίζονται στην "απάτη". 

 Δεν υπάρχει κανένας υλικός τρόπος με τον οποίο θα μπορούσαν να οικοδομηθούν έστω και ένα μικρό ποσοστό από τον συνολικό αριθμό των απαιτούμενων 30.000 ανεμογεννητριών για να επιτευχθεί ο στόχος που θέτει η Κυβέρνηση. (Αλλά και να υπήρχε τρόπος δεν θα υπήρχε ...χώρος). 
           Εξάλλου καθώς οι απάνεμες ημέρες την περασμένη εβδομάδα απέδειξαν, θα πρέπει ταυτόχρονα να οικοδομηθούν εκατοντάδες ηλεκτροπαραγωγικών σταθμών φυσικού αερίου μόνο και μόνο για να παρέχουν εξασφάλιση σταθερότητας στο ηλεκτρικό σύστημα (back-up) για όλες τις φορές που ο άνεμος δεν φυσά με τη σωστή ταχύτητα:    οι ανεμογεννήτριες σταματούν όταν δεν φυσάει αρκετά ή όταν φυσάει πάρα πολύ. 
 Αλλά, όπως όλο και περισσότεροι και πιο έγκριτοι αναλυτές επισημαίνουν, οι υπουργοί και οι υπάλληλοι του Υπουργείου Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (DECC) φαίνεται να ζουν εκτός επαφής με την πραγματικότητα, χωρίς καμία πρακτική κατανόηση του ακόμη και για το πώς παράγεται και το τι είναι η ηλεκτρική ενέργεια, και για τον ρόλο που παίζει στην οικονομική ζωή της Χώρας.
Η τελευταία προσπάθεια για να επανέλθουν σε επαφή με την πραγματικότητα οι ιθύνοντες του Υπουργείου Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και για να αντιμετωπίσουν την δύσκολη κατάσταση όσον αφορά τον Ενεργειακό Τομέα στην οποία βρίσκεται πλέον η Βρετανία,  γίνεται από τον καθηγητή Gordon Hughes, πρώην ανώτερο σύμβουλο της Παγκόσμιας Τράπεζας στον τομέα της ενέργειας και σήμερα καθηγητή Οικονομικών στο Εδιμβούργο, του οποίου οι θέσεις για τα "Οικονομικά των Αιολικών" έχουν ήδη δημοσιευθεί και έχουν παγκοσμίως απήχηση.
 Πιο συγκλονιστικό εύρημα στην μελέτη του Καθηγητή είναι ότι....

.... η επιδίωξη του στόχου για την μείωση των εκπομπών CO2 της Βρετανίας κατά 80 τοις εκατό μέχρι το 2050 - θα κοστίσει κοντά σχεδόν 124 δισεκατομμύρια £ μέχρι το 2020, ή περίπου 5.000 £  για κάθε νοικοκυριό στη Βρετανία: όχι μόνο για να τοποθετηθούν δεκάδες χιλιάδων παράλογα επιδοτούμενων ανεμογεννητριών, αλλά και για τους εκατοντάδες σταθμούς φυσικού αέριου που απαιτούνται για την παροχή back-up στο σύστημα λόγω ακριβώς των ανεμογεννητριών. 
      Για να εξασφαλιστεί η ίδια ποσότητα ενέργειας μόνο από μονάδες φυσικού αερίου κλειστού κύκλου θα κόστιζε μόνο 13 δισεκατομμύρια £, δηλαδή μόλις το ένα δέκατο το πολύ (!!!).

Επιπλέον, όπως εξηγεί ο καθηγητής Hughes στην εμπεριστατωμένη μελέτη του, η διαλείπουσα λειτουργία των εφεδρικών μονάδων φυσικού αερίου προκειμένου να καλύψουν το κενό σταθερότητας στο ηλεκτρικό δίκτυο που προκαλούν τα αιολικά πάρκα οδηγεί και στην αναποτελεσματική λειτουργία τους, και τελικά στην αύξηση των εκπομπών CO2!
 Πράγμα που σημαίνει πως θα έχουν ξοδευτεί άσκοπα τα χρήματα του Βρετανικού Λαού! 
 Η πιθανότητα βέβαια ότι όλα αυτά να γίνουν κατανοητά από τους υπευθύνους της Βρετανικής Ενεργειακής Πολιτικής μπορεί να γίνει αντιληπτή από το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την Ενέργεια είναι ο       Tim Yeo,
 για τον οποίο πρόσφατα αποκαλύφθηκε    πως κέρδισε περισσότερο από 100.000 £ από τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Όταν ο βουλευτής Peter Lilley     έθεσε τα στοιχεία του καθηγητή Hughes στη Βουλή των Κοινοτήτων,
 ο υπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Charles Hendry, προσβλητικά του αφαίρεσε τον λόγο από την συνεδρίαση λέγοντας ότι δεν συμφωνεί με τον καθηγητή  Hughes και προσθέτοντας: "αλλά ούτε και η Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή". 
 Ο νέος πρόεδρος αυτής της επιτροπής είναι ο λόρδος Deben του οποίου οι διάφορες "προσοδοφόρες" δραστηριότητες που σχετίζονται με την "Πράσινη Ανάπτυξη" περιλαμβάνουν και την προεδρία στην εταιρεία Forewind, μια διεθνής κοινοπραξία που σχεδιάζει το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό παρκο στον κόσμο, με χιλιάδες ανεμογεννήτριες,στην θαλάσσια περιοχή Dogger Bank.


Είναι  προφανές πως οι υπεύθυνοι της βιομηχανίας της Αιολικής Ενέργειας έχουν καταφέρει να "καταλάβουν" όλα τα ανώτερα επίπεδα χάραξης της ενεργειακής πολιτικής στην Χώρα αλλά και στην Ευρώπη! 

Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί η προδιαγεγραμμένη οικονομική καταστροφή της Βρετανίας λόγω της ενεργειακής πολιτικής που ακολουθείται θα ήταν μια καλά οργανωμένη αντιπολίτευση από μεγάλο αριθμό των εκλεγμένων αντιπροσώπων του Βρετανικού Λαού στο Κοινοβούλιο.
 Αλλά το "λόμπι" της Αιολικής Ενέργειας ελέγχει και αυτόν τον θεσμό της Δημοκρατίας.  
Πολλοί βουλευτές ίσως δεν είναι απαραίτητα οικονομικά διαπλεκόμενοι με την "Πράσινη Ανάπτυξη" αλλά είναι σίγουρα επηρεασμένοι από την καθαρά ελεγχόμενη προπαγάνδα περί αυτής! 

 Και για αυτό πλέον φαντάζει δύσκολο και ίσως να είναι και αδύνατο να στραφεί η χάραξη της Βρετανικής Ενεργειακής Πολιτικής προς άλλη κατεύθυνση και τουλάχιστον σε επαφή με την πραγματικότητα και όχι βασιζόμενη στις "αυταπάτες του αέρα"!  
πηγη..
http://konstantinosdavanelos.blogspot.gr/2012/08/blog-post_5447.html

 http://www.telegraph.co.uk/comment/9468604/The-great-wind-delusion-has-hijacked-our-energy-policy.html

      
                    
                    
        
          Οι  ομοιότητες με την Ελληνική πραγματικότητα είναι εκπληκτικές . Σαν ο Άγγλος αρθρογράφος να περιγράφει την ενεργειακή κατάσταση στη χώρα μας.
Βέβαια λίγο έως πολύ η ίδια απαράδεκτη κατάσταση επικρατεί σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες , αφού η ''πρασινη  απάτη '' έχει επιβληθεί με τους νόμους της ΕΕ των Γερμανών και της Γκεμπελικής πράσινης προπαγάνδας τους. 
Διαβάστε εδώ γιατί  τα αιολικά και οι παραλόγως επιδοτούμενες  ΑΠΕ   μας οδηγούν σε ενεργειακή ομηρία . http://www.energypress.gr/news/Me-3-1GW-APE-adianohto-na-kleisoyn-oi-monades-aerioy                                                                                                                             SAGINI
               
                  
http://www.kandanos.eu/node/2032
                                                                     ΣΠΙΝΑ ΚΑΝΔΑΝΟΣ
Όταν τα λέγαμε, ήδη από το 2009, ήμασταν "ακραίοι"!

Και βεβαίως μην ξεχνούμε: Εμείς πληρώνουμε, για κέρδη τους!
Παραθέτουμε σχετικό απόσπασμα από τη δημοσίευση "Η μεγάλη απάτη των αιολικών πάρκων οδηγεί σε ενεργειακή ομηρία!" 

«Πιο συγκλονιστικό εύρημα στην μελέτη του Καθηγητή είναι ότι η επιδίωξη του στόχου για την μείωση των εκπομπών CO2 της Βρετανίας κατά 80 τοις εκατό μέχρι το 2050 - θα κοστίσει κοντά σχεδόν 124 δισεκατομμύρια £ μέχρι το 2020, ή περίπου 5.000 £  για κάθε νοικοκυριό στη Βρετανία: όχι μόνο να τοποθετηθούν δεκάδες χιλιάδων παράλογα επιδοτούμενων ανεμογεννητριών, αλλά και για τους εκατοντάδες σταθμούς φυσικού αέριου που απαιτούνται για την παροχή back-up στο σύστημα λόγω ακριβώς των ανεμογεννητριών. Για να εξασφαλιστεί η ίδια ποσότητα ενέργειας μόνο από μονάδες φυσικού αερίου κλειστού κύκλου θα κόστιζε μόνο 13 δισεκατομμύρια £, δηλαδή μόλις το ένα δέκατο το πολύ (!!!).
Επιπλέον, όπως εξηγεί ο καθηγητής Hughes στην εμπεριστατωμένη μελέτη του, η διαλείπουσα λειτουργία των εφεδρικών μονάδων φυσικού αερίου προκειμένου να καλύψουν το κενό σταθερότητας στο ηλεκτρικό δίκτυο που προκαλούν τα αιολικά πάρκα οδηγεί και στην αναποτελεσματική λειτουργία τους, και τελικά στην αύξηση των εκπομπών CO2! Πράγμα που σημαίνει πως θα έχουν ξοδευτεί άσκοπα τα χρήματα του Βρετανικού Λαού!»Πρωτοβουλία κατοίκων Σπίνας, Φλωρίων, Παλαιών Ρουμάτων και Σέμπρωνα 
 

Βγάζει και '' γλώσσα'' ο αντιπαθής και ''ξεχασιάρης''


                                               

Για φυλακή και συγκάλυψη μιλάει ο θρασύτατος Παπακωνσταντινου.


«Δεν είχα ποτέ καμία διάθεση συγκάλυψης […] Θα ήθελα πάρα πολύ να δω νωρίτερα ανθρώπους να οδηγηθούν στην φυλακή. 
Και το προσπάθησα»: τάδε έφη χθες Γιώργος Παπακωνσταντίνου, πρώην υπουργός Οικονομικών της μοιραίας κυβέρνησης που έθεσε την Ελλάδα υπό το διεθνή οικονομικό έλεγχο. Αυτής του Γ. Παπανδρέου που δεν δεχόταν να δανειστεί από τις «αγορές» γιατί λέει της φαίνονταν υψηλά τα επιτόκια και έθεσε τη χώρα υπό το Μνημόνιο, όπου, πλην όλων των άλλων, τα επιτόκια ήταν και κατά πολύ υψηλότερα!...
Χθες λοιπόν, μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει ούτε καν που βρίσκεται το αυθεντικό υλικό. Τό 'δωσε λέει, αλλά που δεν λέει, τι απέγινε δεν ξέρει, δεν άκουσε, δεν είδε… Και αφού είπε όλα αυτά τα αδιανόητα, στα οποία περιλαμβάνει και μία αναφορά σύμφωνα με την οποία και ο Παπανδρέου ήταν ενήμερος για τη λίστα, έβγαλε και τον πιο πάνω δεκάρικο περί «φυλακής»!
Δηλαδή, ο άνθρωπος που πέρασε από τα χέρια του και «χάθηκε» επί δύο και πλέον χρόνια ένα τέτοιο υλικό – βόμβα που του έχει παραδοθεί από τη γαλλική κυβέρνηση, την ώρα που η Ελλάδα κατέρρεε μέσα στα δικά του χέρια, θεωρεί εαυτόν κατάλληλο να μιλά για… φυλακές: ε, αν μη τι άλλο, είναι εντυπωσιακό
Φυσικά, ουδείς μπαίνει στον κόπο να αναρωτηθεί τι θα είχε συμβεί αν μια τέτοια αδιανόητη συγκάλυψη υλικού είχε γίνει σε μία άλλη δυτική χώρα: στις ΗΠΑ, στην Αγγλία, στη Γαλλία κοκ: δεν θα υπήρχε τρύπα να μπει μέσα και να κρυφτεί ο αντίστοιχος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που, μαζί με τον Παπανδρέου, γυρνούσαν τον κόσμο για να εξηγήσουν πόσο διεφθαρμένη είναι αυτή η χώρα που κυβερνούσαν. Όμως εδώ, μπορεί και τα λέει αυτά τα «ξέχασα», και τα «δεν ξέρω» επί τέτοιου ζητήματος, χωρίς (ακόμα τουλάχιστον) συνέπειες. Τι να πει κανείς;
Το μόνο που έχει να πει, είναι ότι όσο κι αν το ζήτημα της λίστας Λαγκάρντ γεννά πολύ μεγάλα ερωτηματικά, ασφαλώς σε πολιτικό και, ενδεχομένως, και σε ποινικό επίπεδο, υπάρχει κάτι ακόμα χειρότερο: η αίσθηση ότι ένας τέτοιος άνθρωπος, κατ ουσίαν και κατά δήλωση του πλέον ακατάλληλος, ήταν που μας οδήγησε ως εδώ.
Αυτός ο άνθρωπος, που περίπου ξεπήδησε από το πουθενά στο δημόσιο βίο και έγινε, λόγω της παρέας του με τον Παπανδρέου, «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας στην πιο δύσκολη στιγμή του τόπου, που πολιτεύτηκε με την πιο απόλυτη υπεροψία και που επί των ημερών του η χώρα οδηγήθηκε στην καταστροφή, είναι ένας άνθρωπος που δεν θυμάται που έχει βάλει μια τέτοια λίστα. Είναι απίστευτο, αλλά είναι αληθινό: στα χέρια αυτού του ανθρώπου που, σύμφωνα με τα λεγόμενά του η λίστα χάθηκε όπως χάθηκε, αφέθηκε η Ελλάδα.
Αν όμως ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν όχι υπουργός αλλά τμηματάρχης σε οποιαδήποτε ιδιωτική επιχείρηση και «έχανε» τα ίχνη όχι μιας τέτοιας λίστας (αν απλώς τα έχασε όπως λέει, αν αυτό είναι το θέμα κι όχι άλλο…), αλλά κάτι εκατό φορές πιο ασήμαντο από αυτήν, θα είχε απολυθεί το επόμενο λεπτό που θα τον έπαιρνε χαμπάρι ο ιδιοκτήτης. Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν ήθελε δήθεν να μας κάνει σοβαρό κράτος!  
Αλλά, δυστυχώς, ο «ιδιοκτήτης» των υπουργών, κοιμάται ακόμα του καλού καιρού…
[Του Γεώργιου Π. Μαλούχου από tovima.gr]