Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Σίφνος . Θύματα άγριας προπαγάνδας τα νησιά μας. '' Δίκτυο ΔΑΦΝΗ'' , REScoop , Heinrich Böll Stiftung Greece, κλπ



Διεθνής  ημερίδα , στην Σίφνο .  Για την προώθηση των ενεργειακών συνεταιρισμών παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ στις   νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας  !!!!.

Τα 6  Γερμανικά Ιδρύματα στην Ελλάδα και η αποστολή τους .

Δημοτικοί Ενεργειακοί συνεταιρισμοί.  Αριστερά ο κατηχητής του γνωστού μας  ''Δίκτυο Δάφνη''  και  δεξιά ο Σιφνιός  ''πράσινος''   Χρυσόγελος .

        






         Έχουμε αποκαλύψει στο παρελθόν πολλές πτυχές από τον τρόπο δράσης των ''πρόθυμων'' Ελλήνων , των  '' κατηχητών'' και ''ιεραπόστολων της πράσινης απάτης των ΑΠΕ''  , στα νησιά μας  , οι οποίοι σε εξάρτηση και απολυτη  καθοδήγηση από την πράσινη Γερμανική εξωτερική πολιτική , προς όφελος των Γερμανικών εξαγωγών και όχι μόνον ,  έχουν τα τελευταία χρόνια δημιουργήσει στα νησιά μας ένα εξαιρετικό δίκτυο προπαγάνδας    ΕΔΩ ,  το όποιο θα ζήλευαν ακόμα και μυστικές υπηρεσίες κρατών . Φυσικά το δίκτυο αυτό υποστηρίζεται  οικονομικά από  τα  Γερμανικά ιδρύματα που σήμερα πλέον  έχουν όλα,  γραφεία  στην χώρα μας . Σας παραθέτουμε γεγονότα  για να βγάλετε μόνοι σας συμπεράσματα .

     Όλοι θυμόμαστε   , ότι μετά το 1ο Μνημονιο ,  ορίστηκε  από το Βερολίνο ο κ. Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ αρμόδιος υφυπουργός ως επικεφαλής της ελληνογερμανικής κοινοβουλευτικής συνεργασίας . Επισης  ορίστηκε  και ότι ο επικεφαλής της ομάδας δράσης για την Ελλάδα κ. Χορστ Ράιχενμπαχ .

  Τα περί ηλεκτροδότησης των δικτύων στα νησιά από ΑΠΕ  , τα περί προστασίας του περιβάλλοντος, τα περί οικονομικών οφελών των κάτοικων , τα περί μείωσης της ανεργίας κλπ , είναι ασύστολα και καλοστημένα ψευδή για αφελείς , άσχετους ,  η για....... αργυρώνητους

  Όλα γίνονται για καθαρά οικονομικούς σκοπούς των δανειστών μας και κάποιων πλασιέδων τους , με νέα υπερχρέωση της πατρίδας μας για αγορά  νέων ΑΠΕ .  ( παρά τα 9 δις των  τελευταίων χρόνων )


Μια μικρή αναδρομή.

        Τον Μάρτιο του 2010,  ο ΓΑΠ υπέγραψε πριν από το μνημόνιο,     ΕΔΩ  συμφωνία με την Καγκελαριο Μέρκελ για .......ενθάρρυνση της (επανα)λειτουργίας στην Ελλάδα των πολιτικών ιδρυμάτων της Γερμανίας.

(Όλα τα Γερμανικά ιδρύματα , που προπαγανδίζουν τα Γερμανικά συμφέροντα  , συνδέονται με τα κόμματα της Γερμανικής βουλής και χρηματοδοτούνται από τον Γερμανικό προϋπολογισμό) . 

Το 2011 , όταν  η κυβέρνηση του ΓΑΠ κατέρρευσε και τον διαδέχτηκε ο Λ. Παπαδήμος , η Γερμανική Βουλή , ενέκρινε νέα  κονδύλια για τα Γερμανικά ιδρύματα στο εξωτερικό.

1.   Το ίδρυμα Konrad-Adenauer-Stiftung , ''Κόνραντ Αντενάουερ'' (συνδεδεμένο με το δεξιό κόμμα της Μερκελ  CDU)   έλαβε επιχορηγήσεις ύψους 2,4 εκατ. ευρώ.

2.  Το  ίδρυμα   Friedrich-Ebert-Stiftung Athen , «Φρίντριχ Εμπερτ» ( συνδεδεμένο με το σοσιαλιστικό κόμμα   του SPD , 2,6 εκατ. ευρώ.

3.  Το ίδρυμα  Friedrich Naumann , «Φρίντριχ Νάουμαν» των Φιλελευθέρων   834 000 ευρώ.

4.   Το ίδρυμα   «Χανς Ζάιντελ»  ,των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας    834 000 ευρώ

5.   Το ίδρυμα  Heinrich Böll Stiftung- Greece  , των πρασίνων                    834 000  ευρώ.

6.   Το ίδρυμα . «Ρόζα Λούξεμπουργκ» του Die Linke   ( αριστεροί )     468.000 ευρώ.    
           

              Γερμανικό χρήμα υπάρχει λοιπόν για την  προπαγάνδα υπέρ των   ΑΠΕ κλπ , που φυσικά θα γυρίσει στην Γερμανία πολλαπλάσιο.   Και καλά  κάνουν οι Γερμανοί για τις εξαγωγες της πατρίδας τους , για να μην παρεξηγηθούμε . Αυτοί πρεσβεύουν το γνωστό ''  DEUTSCHLAND UBER ALLES  ''. 

   Αφού βρήκαν στην χρεοκοπημένη Ελλάδα  , πρόθυμους κατηχητές , που μπαίνουν ''μπροστινοί'' και κάνουν την βρόμικη δουλειά , με το αζημίωτο βέβαια . Αυτό μας ξυπνάει κάποιες πολύ κακές μνήμες.            Έτσι η σκυτάλη πηγαίνει από το ένα νησί στο άλλο , από το ένα ίδρυμα στο άλλο , από τον ένα δήμαρχο στον άλλο , ταξίδια στο εξωτερικό και στο εσωτερικό , δωράκια στους Δήμους  , ευχαριστήρια δείπνα , πληρωμένες  ημερίδες της ''ΔΑΦΝΗΣ'' στο Caravel hotel , παροχή υποστήριξης κάθε είδους , πολιτικής , οικονομικής , επιστημονικής, τεχνολογικής , κλπ κλπ.

     Διαβάστε , πόσοι , ποιοί και πως οργάνωσαν μια διεθνή ημερίδα προπαγανδας των ΑΠΕ  , σε ένα μικρο αλλά πανέμορφο νησί των Κυκλάδων , την Σίφνο.....  ( μέλος του ''Δικτυου Δάφνη'' , όπου απαιτείται πολεοδομική άδεια για τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα , αλλά βάζουν ανεξέλεγκτα ,  φωτοβολταϊκά πανελια ) μπροστά σε ένα μικρο ακροατήριο .



'' Για την προώθηση των ενεργειακών συνεταιρισμών παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ στις    νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας''.

 Sifnos Coop

   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΣΙΦΝΟΣ  6/9/2014:       Ημερίδα .....    «   Ενεργειακοί Συνεταιρισμοί - Πώς μπορούν να προωθηθούν, ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας   »

1.   Το  Γερμανικό  ίδρυμα Heinrich Böll Stiftung Greece  ,    «Χάινριχ Μπελ» , (του κόμματος των Πρασίνων) που έχει γραφεία  στη Θεσσαλονίκη , με σκοπό την ενεργειακή συνεργασία , ΑΠΕ ,κλπ...   κος   Χρύσανθος Βλάμης

2.   Ο γνωστός ''πράσινος'' και πρώην  ευρωβουλευτής κος Ν . Χρυσόγελος .

3.  Το πολύ γνωστό ειδικά στους Ανδριώτες , ''Δίκτυο ΔΑΦΝΗ''    ΕΔΩ  (με εκπρόσωπο  τον κο  Κ.Κομνηνό ) ,  στο όποιο μετέχουν , '' 33 Νησιώτικοί Δήμοι και 2 Περιφέρειες'' με το ......''Συμφωνο των Δημαρχων''  οι οποίοι έχουν δεσμευτεί φυσικά    ''εθελοντικά'' ,  να............. αυξήσουν την ''πράσινη ενέργεια'' των ΑΠΕ στα νησιά τους . ( όλα αυτά τα νησιά πληρώνουν ......3. 000 ευρω για ετήσια συνδρομή στην ''Δαφνη ''  ).

4.   Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Νέων για τη Βιώσιμη Ενέργεια  (SustainableEnergyYouthNetwork).     Jamie Peters , από την  Σκωτία.

5.   Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συνεταιρισμών και Ομίλων Πολιτών Παραγωγής Ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές (RESCoop).   Dirk Knapen

 6.    Ο Ενεργειακός και Αναπτυξιακός Συνεταιρισμός Σίφνου.!!!!!  Με τον κο Απόστολο Δημόπουλο, πρόεδρο ΔΣ Συνεταιριστικής Εταιρίας Σίφνου!!!!

7.       Marina Petrovic, Συνεταιρισμός "Πράσινη Ενέργεια",  απο το Ζάγκρεμπ.

8.      Robert Pasicko, Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών «Ενέργεια και Περιβάλλον»,   Ζάγκρεμπ

  ..............σας καλούν να συμμετάσχετε στη διεθνή ημερίδα ,   για την προώθηση των ενεργειακών συνεταιρισμών παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ στις νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας.        Με τη συμμετοχή εισηγητών από την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη θα συζητηθούν οι αναγκαιότητες για τη μετάβαση σε μια εποχή ............    Διαβάστε όλο το πρόγραμμα εδώ.....ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ


Η πολιτική κατεύθυνση-εντολή , φυσικά και  έχει δοθεί άνωθεν  .

 Όλοι οι νησιώτικοι Δήμοι πρέπει να δημιουργήσουν , Ενεργειακούς και Αναπτυξιακούς Συνεταιρισμούς , σαν το όχημα που θα μεριμνήσει για την αγορά , την εγκατάσταση , εκμετάλλευση των ΑΠΕ στα νησιά . Από ότι μαθαίνουμε είναι όλοι πολύ  ''υπάκουοι''. Θα αναφερθούμε σε άλλο άρθρο μας.
Εχει ενδιαφέρον,  η  ιδρυτική διακήρυξη του δημοτικού  ''Ενεργειακού και Αναπτυξιακού Συνεταιρισμού Σίφνου''.
        “Η εξοικονόμηση ενέργειας και η προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προς όφελος του περιβάλλοντος και της τοπικής κοινωνίας έχει ευρύτερες διαστάσεις και συμβολισμούς, είναι ένα εργαλείο για να περιορίσουμε τις οικογενειακές δαπάνες αλλά και να κρατήσουμε στη Σίφνο τα πολλά χρήματα, εκατομμύρια ευρώ, που σήμερα φεύγουν για τις εισαγωγές πετρελαίου, για να έχουμε ηλεκτρικό ρεύμα ή θέρμανση και κίνηση. Έτσι μπορούμε να ενισχύσουμε την τοπική οικονομία, την απασχόληση και την ευημερία του νησιού μας, να αναπτύξουμε μια βιώσιμη οικονομία των ίδιων των Σιφνιών, που θα συμπληρώνει και θα συνδέεται με τις άλλες οικονομικές δραστηριότητες του νησιού. Αν είμαστε εμείς που κάνουμε τις επιλογές, θα οργανώνουμε λύσεις και θα κάνουμε επιλογές που θα  είναι συμβατές με την ομορφιά και τα χαρακτηριστικά του περιβάλλοντος μας.” Μπορείτε να δείτε την καταχώρηση του συνεταιρισμού μας στο χάρτη στο  της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών πολιτών για τις ΑΠΕ στον ακόλουθο σύνδεσμο:  www.rescoop.eu/rescoop-map,   www.sifnosislandcoop.gr

              Σ Σ      Πρόκειται για ένα καθαρά  προπαγανδιστικό  κείμενο γεμάτο ψεύδη. Τίποτα από αυτά που αόριστα υπόσχεται δεν είναι αλήθεια. Όμως ο Συνεταιρισμός αυτός ήδη υφίσταται και σχεδιάζουν , από ότι μαθαίνουμε να αγοράσουν και να εγκαταστήσουν νέες ΑΠΕ στην Σίφνο .


Οι στόχοι του REScoop
Το REScoop20-20-20 είναι μία πρωτοβουλία του Συνδέσμου συνεταιρισμών και ομίλων πολιτών για την ανανεώσιμη ενέργεια στην Ευρώπη, με την υποστήριξη του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Ευρώπη Έξυπνη Ενέργεια». Δώδεκα οργανισμοί από επτά χώρες έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των επιτυχημένων έργων από πολίτες σε όλη την Ευρώπη για την ανάπτυξη της ανανεώσιμης ενέργειας. Για την επιτάχυνση τοπικών έργων ανανεώσιμης ενέργειας προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του Ευρωπαϊκού προγράμματος 20-20-20 μέσω της αύξησης της συμμετοχής των πολιτών.
 Συγκεκριμένα το REScoop 20-20-20 αποσκοπεί στην.......... αύξηση της κοινωνικής αποδοχής νέων εγκαταστάσεων ανανεώσιμης ενέργειας μέσω της διάχυσης πρακτικών γνώσεων για την ίδρυση και τη διαχείριση τοπικών συνεταιρισμών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που ελέγχονται από πολίτες (Συν. ΑΠΕ), σε όλη την Ευρώπη !!!!!!!!!.
Ο τελικός στόχος είναι η επιτάχυνση της δημιουργίας έργων ΑΠΕ και των αντίστοιχων συνεταιρισμών σε διάφορα Μέλη Κράτη.
www.rescoop.eu

           ΣΣ .. εδώ δηλώνουν καθαρά ότι κάνουν προπαγάνδα υπέρ των ΑΠΕ.

Το Ίδρυμα ''Χάινριχ Μπελ Ελλάδας''
        Ο στόχος του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ είναι να υποστηρίξει τα άτομα στα οράματα και τις δράσεις τους που έχουν ως σκοπό την ανάπτυξη μιας βιώσιμης, κοινωνικό-οικολογικής μορφής της οικονομίας, η οποία να ενδυναμώνει τόσο κατά το παρόν όσο και στο μέλλον την κοινωνική συνοχή και να τους προσφέρει μια αυτοτελή ζωή την οποία να είναι σε θέση να συντηρήσουν με την εργασία τους. Μια τέτοια μορφή ανάπτυξης είναι δυνατή και στην Ελλάδα. Στα πλαίσια του GreenNewDeal, του Πράσινου Κοινωνικού Συμβολαίου, που αποσκοπεί σε μια νέα οικονομικό-οικολογική βιομηχανική επανάσταση, μπορούν να δημιουργηθούν πολυάριθμες θέσεις εργασίας σε τομείς όπως η βιώσιμη παραγωγή ενέργειας, οι πράσινες μεταφορές, η αειφόρος διαχείριση απορριμάτων. Όλο και περισσότερες πρωτοβουλίες πολιτών στηρίζουν και προστατεύουν τα δημόσια συλλογικά αγαθά, όπως είναι ο καθαρός αέρας, το πόσιμο νερό, ο δημόσιος χώρος, η εκπαίδευση και η υγεία και τους. Το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδος στηρίζει το κοινωνικό-οικολογικό και συμμετοχικό πνεύμα που αναπτύσσεται για την έξοδο της Ελλάδας από τη κρίση!!! με δημοσιεύματα, ταινίες, επιμορφώσεις, ανοικτές συζητήσεις και συνέδρια και με την ενίσχυση της συνεργασίας των Δήμων με τις οργανώσεις και τις πρωτοβουλίες της κοινωνίας των πολιτών.
www.gr.boell.org

           Σ Σ.  Αυτοί τα κάνουν όλα και θα μας βγάλουν από την κρίση , αρκεί να αγοράσουμε Γερμανικές ΑΠΕ .        







1 σχόλιο:

  1. ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΣΤΙΣ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΕΠ'ΑΥΤΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ