Κυριακή, 3 Ιουλίου 2011

ΤΕΛΟΣ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΜΑΡΕΡΗ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

Δήμος Ανδρου, 2-7-2011

Δελτίο Τύπου


Στην εποχή της ολοκληρωμένης επεξεργασίας οικιακών απορριμμάτων πέρασε από σήμερα η Άνδρος. Το πρωί του Σαββάτου 2 Ιουλίου έγινε η παρουσίαση ενός νέου συστήματος με τη βοήθεια του οποίου υλοποιείται η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρου για την οριστική κατάργηση της παλαιάς παράνομης χωματερής του νησιού. Θυμίζουμε, ότι η χωματερή αυτή είχε καταρεύσει στις 4 Φεβρουαρίου λόγω κατακλυσμιαίας βροχόπτωσης, με αποτέλεσμα μέρος της χωματερής να καταλήξει στη θάλασσα.
Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Άνδρου Γιάννης Γλυνός, το σύστημα αυτό είναι το πρώτο βήμα στην προσπάθεια της Άνδρου να αποτελέσει πρότυπο οικολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων, ώστε ο σεβασμός στο περιβάλλον να έχει μέγιστη προτεραιότητα.
Με το σύστημα επεξεργασίας οικιακών απορριμμάτων της ελληνικής εταιρείας “ΣΟΥΚΟΣ” θα υπάρχει πλήρης ανάκτηση κάθε υλικού, που μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί, ενώ τα οργανικά υπολείματα θα λαμβάνουν την μορφή pellet, το οποίο είναι περιζήτητο στην βιομηχανία.
Ο Δήμος έχει προχωρήσει στην ανάθεση μελέτης για την οριστική χωροθέτηση συστήματος επεξεργασίας απορριμμάτων και χώρου υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων (Χ.Υ.Τ.Υ.).

Ο Δήμαρχος Άνδρου
Γιάννης Γλυνός

1 σχόλιο:

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ