Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

Τι δουλειά έχει η Τράπεζα της Ελλάδος με την Κλιματολογία;


Βασικά καμία, αν και οι συνέπειές της αυξάνουν τις ...τραπεζικές επισφάλειες στην Ελλάδα.

Από το 2007, ο Πρωθυπουργός και ο αδερφός του προωθούν θεωρίες που είναι πλέον πεπερασμένες και σαθρές. Ο κύριος Ζερεφός, ενώ είναι εξαίρετος περί το όζον, είναι, με συγχωρείτε, λίγο άσχετος με Κλιματολογίες.

Η θεωρία που προωθούν είναι η εξής: 1) Ο Πλανήτης θερμαίνεται, 2) Αυτό οφείλεται σε ανθρώπινες δραστηριότητες, και δη το CO2 από την παραγωγή ρεύματος, 3) Μπορούμε και πρέπει να κάνουμε κάτι τώρα για να σωθούμε από τις καταστροφικές συνέπειες, 4) Βάλτε λοιπόν αιολικά και φωτοβολταϊκά παντού (για να σώσετε τον Πλανήτη). Τα επιχειρήματα αυτά είναι κατά 90% λανθασμένα και ο συλλογισμός φαύλος:

O Πλανήτης, εάν θερμαίνεται, θερμαίνεται σε πολύ μικρότερο βαθμό από οποιαδήποτε θεωρία ή μοντέλο επικαλεστεί ο κ. Ζερεφός.
Εάν θερμαίνεται ο Πλανήτης, θερμαίνεται (και κρυώνει) κυρίως από φυσικά αίτια, όπως κάνει τα τελευταία δεν ξέρω πόσα εκατομμύρια χρόνια.
Τα φυσικά αίτια είναι ο Ήλιος, η τροχιά της Γης, τα γεωτεκτονικά κλπ.
Ο συσχετισμός CO2 και θερμοκρασίας είναι «συσχετισμός», correlation , δηλαδή η άνοδος στην θερμοκρασία μάλλον συνεπάγεται αύξηση CO2, παρά το αντίστροφο.
Για τους υδρατμούς και τον ρόλο τους που είναι δύο τάξεις μεγέθους πιο σημαντικοί κανείς δεν μιλάει…
Για τον δε ρόλο του Ηλίου που είναι ο καθοριστικός παράγων, ούτε κουβέντα.
Και αυτό μην σας ξενίζει, αγαπητοί Τραπεζικοί.
Το ζητούμενο δεν είναι το κλίμα.
Το ζητούμενο είναι να πεισθείτε να βάλουμε πυρηνικά (που εγώ δεν έχω πρόβλημα) ή αιολικά, που έχω πρόβλημα γιατί είναι όσο ακριβά είναι τα πυρηνικά (σε κόστος ρεύματος και σε αρχική επένδυση), χωρίς όμως να παράγουν χρήσιμο ρεύμα λόγω χαμηλής «διαθεσιμότητας» που είναι 22-24% για τα αιολικά, και 95% για τα πυρηνικά.
Να μην σας ζαλίζω με λεπτομέρειες, 3-4 απλά μαθήματα για αιολικά, με ελάχιστο σαρκασμό, εδώ. Και λίγη Κλιματολογία για ...Τραπεζικούς (με ιστορικά ενδιαφέροντα) εδώ.

Αυτό που αφορά εσάς, την Τράπεζα της Ελλάδος, είναι ότι τα αιολικά αυξάνουν το έλλειμμα και το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, χωρίς να προσφέρουν ικανό ανταποδοτικό όφελος  και μόνο δημιουργώντας πληθωρισμό, ανεργία και ύφεση (σε εμάς --  Στις χώρες που τα εξάγουν είναι πηγή απασχόλησης).
  Με την ενδιαφέρουσα για εσάς διαφορά, ότι αυτό το πρόσθετο «χρέος» είναι off balance sheet.
Δεν φαίνεται σαν δανεισμός, φαίνεται σαν «επένδυση».
Η «επένδυση» εξυπηρετείται όχι από φόρους, αλλά από τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Κλασσικό off balance sheet debt. Και τονίζω την μη ανταποδοτικότητα.
Δηλαδή δεν πρόκειται για χρέος που θα μας αφήσει κάτι χρήσιμο. Αντιθέτως.
Και υπάρχει χειρότερος κίνδυνος που αφορά την ΤτΕ. Στον βαθμό που αυτές οι επενδύσεις χρηματοδοτούνται από Ελληνικές Τράπεζες, αυξάνουν τις πιθανές επισφάλειές τους.
Και αυτό, επειδή καμία αιολική «επένδυση» δεν θα υπήρχε εάν δεν επιδοτείτο από φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος (τέλη υπέρ ΑΠΕ ή αιολικές ταρίφες).
Οι δικές μας ταρίφες είναι διπλές από ότι, π.χ., στην γειτονική Τουρκία, και, ιστορικά, πολλές Ευρωπαϊκές χώρες έχουν αναγκαστεί να τις μειώσουν για δημοσιονομικούς λόγους ή για ανακούφιση του καταναλωτή που τις πληρώνει. 
Σε εσάς, πρέπει να είναι προφανής η επισφάλεια που δημιουργείται σε βάρος του Ελληνικού Τραπεζικού συστήματος.

Έχοντας πει αυτά, γνωρίζω ότι γνωρίζετε ότι όλα γίνονται επειδή το θέλει ο Πρωθυπουργός, αλλά ο Πρωθυπουργός δεν θα είναι κοντά σας όταν θα προσπαθήσετε να διαχειριστείτε πρόβλημα μεγαλύτερο από τα θαλασσοδάνεια και τις Προβληματικές.
Να προσέχετε επίσης όποια τράπεζα διαφημίζει πράσινα και φωτοβολταϊκά δάνεια, και ΑΠΕ γενικότερα… Κατά τα λοιπά, τα σέβη μου.


Πηγη

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/search?updated-max=2011-06-04T08%3A31%3A00%2B03%3A00&max-results=7
 

Η πράσινη ανάπτυξη του ΓΑΠ, και το παραμύθι χωρίς "δράκο"


          Όταν αυτή η κυβέρνηση του ΓΑΠ πήρε την εξουσία , είχε έτοιμη την απάντηση για πάσα νόσο .
«Πράσινη ανάπτυξη» έλεγε ο ΓΑΠ.   Τι ήταν αυτό το νέο «φρούτο»;
Ουδείς γνώριζε τι ακριβώς εννοούσαν οι εκπρόσωποι της νέας διακυβέρνησης.
Στο, μεταξύ μας προέκυψε και ένα νέο πρόσωπο που θα έκανε πράξη όλα όσα οραματιζότανε ο κ. πρόεδρος. 
Η «πράσινη Τίνα» έγινε το σύμβολο της «νέας πολιτικής» σαν υπουργός ΥΠΕΚΑ.
Υπουργός Κλιματικής Αλλαγής.
Πράσινη Ανάπτυξη και Κλιματική Αλλαγή , έννοιες σχεδόν αφηρημένες που σηκώνουν πολλές κα διαφορετικές ερμηνείες .
Δυο χρονιά αργότερα δεν έχουμε γίνει...σοφότεροι για το τι ακριβώς ήταν αυτή η «πράσινη ανάπτυξη».
Σίγουρα δεν εννοούσαν την επένδυση του Κατάρ στον Αστακό, ούτε τη νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων, ούτε τη δημιουργία της βιομηχανίας των πράσινων πιστοποιητικών για κάθε οικοδομή. Κάτι άλλο έπρεπε να είναι αυτή η περίφημη «πράσινη ανάπτυξη».

Λίγες εβδομάδες πριν την πτώση των ναζί, στη Γερμανία, το καθεστώς είχε αφήσει να κυκλοφορήσουν φήμες ότι δήθεν διέθετε μυστικά υπερόπλα που θα του επέτρεπαν να κερδίσει τον πόλεμο. Φυσικά, δεν υπήρχαν δράκοι που να βγάζουν φωτιές από το στόμα και να τρομάξουν έτσι τον εχθρό.
 Ήταν ένα παραμύθι λαϊκής κατανάλωσης.

Πολύ φοβόμαστε ότι κι η πράσινη ανάπτυξη του κ. Παπανδρέου ήταν ένα τρικ που χρησιμοποιήθηκε για να πειστεί ο κόσμος ότι αυτή η κυβέρνηση διέθετε όραμα για τη χώρα
Ότι είχε προτάσεις. Δυστυχώς, δεν υπήρχε σχέδιο.
 Ή καλύτερα, το μόνο σχέδιο που υπήρχε ήταν αρχικά η κατάληψη της εξουσίας.
Έκαναν ένα συνέδριο στις 23/Οκτωβρίου/2010 στην Αθήνα.
Το ονόμασαν Επενδυτικό φόρουμ για την Πράσινη Ανάπτυξη στην Μεσόγειο , με ατζέντα την χρηματοδότηση Πράσινων επενδύσεων.
Ήταν ένα πραγματικό μπίζνες-πάρτι στο οποίο συμμετείχαν ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, Πρωθυπουργοί και Υπουργοί χωρών, τραπεζίτες και στελέχη πολυεθνικών.
Το πάρτι αυτό διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕΠ) αλλά και από το Ινστιτούτο για το Κλίμα και την Ενεργειακή Ασφάλεια ( i4cense ).
Το «Ινστιτούτο» αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από μια ΜΚΟ, στην οποία Ιδρυτής και Πρόεδρος είναι ο αδελφός του Πρωθυπουργού, Ανδρίκος Παπανδρέου!
H i4cense (Institute for Climate and Energy Security) είναι μια ΜΚΟ, η οποία δραστηριοποιείται στη Μεσόγειο και την Νοτιοανατολική Ευρώπη. Διακηρυγμένος σκοπός της, είναι η «προώθηση αποτελεσματικών πρωτοβουλιών για το κλίμα και την ενεργειακή ασφάλεια στην Μεσόγειο».
Με άλλα λόγια, προσπαθεί να παίξει το ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ κυβερνήσεων και πολυεθνικών εταιρειών, με σκοπό την υλοποίηση «πράσινων» επενδυτικών σχεδίων.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το επενδυτικό αυτό φόρουμ,
«πηγε πακέτο» και στηρίχτηκε ουσιαστικά, από την πολυδιαφημισμένη από την Κυβέρνηση Σύνοδο Κορυφής για την Κλιματική Αλλαγή, η οποία πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη ημέρα, Παρασκευή στην Αθήνα.
Η Σύνοδος μάλιστα αυτή, πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του Πρωθυπουργού και συνδιοργανώθηκε από τα Υπουργεία Εξωτερικών και Περιβάλλοντος ( ΥΠΕΚΑ ), δηλαδή με λεφτά του ελληνικού λαού! 
 Πληρώστε κορόιδα Έλληνες.


Με άλλα λόγια, βλέπουμε πως η Κυβέρνηση του περιβαλοντοκτόνου fast track και ειδικότερα ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, προσπαθούν να παίξουν ρόλο «ενδιάμεσων», σε πολυεθνικά επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία επιθυμούν παράλληλα να διαφημίσουν τη δήθεν «πράσινη ευαισθησία» τους!


        Από τότε η'' Πράσινη Τίνα ''ήταν η μόνη υπουργός που έκανε και κάνει έργο,
δηλαδή άδειες για επενδύσεις των κρατικοδίαιτων δήθεν επενδυτών, που ζουν απο τις επιδοτήσεις στα αιολικά και φωτοβολταϊκά, που κατασκεύασαν οι πολυεθνικές που είπαμε παραπάνω.
Υλοποιεί και συμμορφώνεται, η Πράσινη Τίνα με τις οδηγίες της ΕΕ (που έφτιαξε η Γερμανία στα μέτρα των πολυεθνικών της ) και έτσι πουλάνε σωρηδόν στη χρεοκοπημένη Ελλάδα τα πανάκριβα ντενεκεδακια της Πράσινης ανάπτυξης.
Υλοποιεί και o ΓΑΠ τις δεσμεύσεις του εξαγγέλλοντας στους χρεοκοπημένους  Έλληνες οτι θα τους φτιάξει το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο του κόσμου στην Πτολεμαΐδα άξιας ενος ασήμαντου ποσού ενός ( 1) δις ευρώ.
Αυτά τα δις δεν θα τα πάρουμε ποτέ πίσω,γιατί είναι το τίμημα του μεγάλου μας εγκλήματος σαν Έλληνες ,είναι οτι , έχουμε συμβάλλει κα εμείς στην ρύπανση της ατμόσφαιρας με
CO2.
Σήμερα λοιπόν μάθαμε όλοι τι εννοούσε ο ΓΑΠ οταν ελεγε οτι θα επενδυσουμε στην Πράσινη ανάπτυξη. 


Μόνο το 2011 οι επενδύσεις οι επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στη χώρα μας έχουν ξεπεράσει τα 1,5 δισ. ευρώ, ενώ στην τριετία οι επενδύσεις ξεπερνούν τα 21 δισ. ευρώ.
 
Χρεωκοπία με Μνημόνιο αλλά με ανίκανο και διεφθαρμένο υπουργείο Οικονομικών και ικανότατη πράσινη  ΥΠΕΚΑ.
Μείγμα επικίνδυνα εκρηκτικό.
Δυστυχώς για την κυβέρνηση ,αυτα τα γνωρίζουν πλέον καλά οι ''αγανακτισμένοι πολίτες''

                                                                                                                 SAGINI

Προφανώς ο πρωθυπουργός της χώρας όταν μιλούσε για «πράσινη ανάπτυξη», και πράσινα άλογα εννοούσε τις μπίζνες και την κονόμα του αδερφού του ή μήπως η «πράσινη ανάπτυξη» θα έρθει με τα... «φρουτάκια»; αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι η «πράσινη ανάπτυξη» του ΓΑΠ θα θρέψει πλουσιοπάροχα μια νέα γενιά Μαυρογιαλούρων!