Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012

ΣΚΑΝΔΑΛΟ η ληστρική επιδότηση 390 ευρω ανά MW , στο φ/κ της ΔΕΗ Ανανεώσιμες της Μεγαλόπολης

 

  Σταματήστε τους  τώρα κε  Λιβιεράτο του ΥΠΕΚΑ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ       

Ταρίφα φωτοβολταϊκού Μεγαλόπολης   390 ευρώ / MW                             η  υψηλότερη της Ευρώπης    !!!!!                                            

Το φ/κ της Μεγαλόπολης  που σχεδιάζουν θα επιβαρύνει τους καταναλωτές
  με  νέο χαράτσι     30 000 000 ευρώ κάθε  χρόνο.

                     ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΤΟ   ΥΠΕΚΑ

       Στις   13/12/2012  το Δ.Σ. της ΔΕΗ άναψε πάλι  το πράσινο φως για επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού των δύο φωτοβολταϊκών σταθμών στην Μεγαλόπολη, ισχύος    50 MW (39 και 11 MW) αντίστοιχα, που τοποθετείται το νωρίτερο δυνατό, δηλαδή στις αρχές του 2013, με στόχο να έχει ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες.
Κι αυτό καθώς η προθεσμία για τη «γενναιόδωρη» ταρίφα των 39,2 λεπτών ανά κιλοβατώρα που έχει κλειδώσει εδώ και μήνες το συγκεκριμένο έργο, λήγει τον    Οκτώβριο του 2013.       http://www.energypress.gr/news/Trehoyn-gia-na-mh-hasoyn-thn-tarifa-sto-fwtoboltaiko-ths-Megalopolhs


            Το παρακάτω διαφημιστικό δημοσίευμα της  9/11/12  , http://www.energypress.gr/news/Ponokefalos-kai-gia-th-DEHAN-h-eisfora-telh-Noembrioy-o-diagwnismos-no2-gia-th-Megalopolh , που μάλλον ήταν  κατά παραγγελία από την ΔΕΗΑΝ ΑΕ ( ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ  , θυγατρική της ΔΕΗ )  αποκαλύπτει,  σημεία και τέρατα, μεθοδεύσεις ,μονοπωλιακές και εγκληματικές οικονομικές πρακτικές, που η εν λόγω μικρή κρατική  εταιρεία μετέρχεται  με τις πλάτες του νομοθέτη .
Η  αποκλιμάκωση της ταρίφας για τα έργα αυτά έπρεπε να είναι ακόμα μεγαλύτερη από 5% το εξάμηνο αλλά   σκανδαλωδώς διατηρήθηκε από το υπουργείο για 3 χρόνια, τη στιγμή που τα πάνελ φθηναίνουν   20% το εξάμηνο.
              
  Ίσως η   ΔΕΗ-ΑΝ ΑΕ , στηρίζει πλέον  την ίδια της την ύπαρξη, στην υλοποίηση του φωτοβολταϊκού των 50 MW  της Μεγαλόπολης , μιας και τα μέχρι σήμερα έργα ΑΠΕ που διαχειρίζεται , αφ' ενός είναι παλιάς τεχνολογίας και αφετέρου η συνολική τους δυναμικότητα είναι  αστεία.
 Όμως το έργο της Μεγαλόπολης  με ταρίφα 390 την μεγαβατωρα σήμερα,είναι σκανδαλώδες.
    Δεν ξεχνάμε...
    Οτι το έργο  εξαγγέλθηκε αρχικά  απο τον πράσινο και φευγάτο ΓΑΠ  , υποτίθεται  για ....'''να λύσει το ενεργειακό πρόβλημα του 20% των νοικοκυριών του νομού Αρκαδίας'' .
 Εκτός απο τα γέλια  που προκαλεί αυτό το προφανές ψέμα , καμία άλλη ουσιαστική σκοπιμότητα δεν εξυπηρετείται , εκτός βέβαια οτι το έργο θα επιβαρύνει τους Έλληνες με  αρκετά εκατομμύρια ευρώ και κάποιοι θα  αρπάξουν ζεστό και πολύ χρήμα.
 
 Θα σας το αποδείξουμε με αδιάσειστα στοιχεία παρακάτω .
Για την ιστορία , το έργο αρχικά είχε κατακυρωθεί στην εταιρεία J&P ΑΒΑΞ ΑΕ του κ. Μπομπολα όπως  η ΔΕΗ ΑΝ  ΑΕ με δελτίο τύπου της 8/12/2011 αναφέρει.

 Στις 15/12/11 ο Τσιπουριδης έδωσε συνέντευξη περιβόλι  εδω  http://www.energia.gr/article.asp?art_id=52732  
 Τελικά επειδή δεν βρέθηκε τότε  η αναγκαία χρηματοδότηση η Σύμβαση με την εταιρεία J&P ΑΒΑΞ ΑΕ του κ. Μπομπολα δεν υπογράφτηκε  . .
1 .     Ψευδώς αναφέρεται οτι τα έσοδα του δημόσιου από την έκτακτη εισφορά που θα πληρώνει το έργο ( αν γίνει ) θα είναι μερικά εκατ.ευρώ το χρόνο ,
όμως  αυτά τα λεφτά δεν θα πηγαίνουν στο δημόσιο ταμείο , αλλά στον ελλειμματικό λογαριασμό των ΑΠΕ που διαχειρίζεται ο ΛΑΓΗΕ .      εδώ  http://sagini3.blogspot.gr/2012/11/14.html

2.      Η   Εγγυημένη FIT    0,39 ευρώ/  KWh!!! .  τιμή επιδότησης από τον ΛΑΓΗΕ   είναι η υψηλότερη με διαφορά στην Ευρώπη  . Από οτι γνωρίζουμε,ο νόμος λέει οτι  όσα  φ/κ  έργα δεν συνδεθήκαν στο δίκτυο μέχρι  τέλη Ιουλίου 2012 δεν δικαιούνται αυτή την τιμή.
  Όμως ο νόμος προέβλεψε φωτογραφική εξαίρεση για έργα που συνδέονται στην υψηλή τάση. 
 Εδώ μάλλον κάτι κρύβεται. Μην ξεχνάτε ότι η ΔΕΗ αφού γίνει κομματάκια θα πουληθεί σε ιδιώτες,σύμφωνα με το μνημόνιο  !


3.         Γράφουν ότι το έργο θα παράγει ετησίως      70 000 000 KWh    X   0,39 ευρώ  = 27 440 000 ευρώ !!!
     Θεέ μου κλέφτες !!!!                27 440 000 ευρώ ετήσια κέρδη από τα λεφτά μας !!!!        (ετήσια κρατική  επιδότηση -ταρίφα , επιβάρυνση του ελλειμματικού λογαριασμού   ΑΠΕ     του     ΛΑΓΗΕ ).

4.           Tο κόστος για σύμβαση  EPC   είναι σήμερα  1 ευρώ το Watt  ,  για έργο αυτού του μεγέθους .         
      Το έργο είναι  50 MW.  Αρα   50 000 000 KW      Χ        1 ευρώ       =  50 000 000 ευρώ  κόστος.

5.   Απόσβεση ιδίων  κεφαλαίων σε .........λιγότερο από ένα χρόνο !! .

6.   Ο δείκτης  IRR του έργου είναι......... πάνω από 100%!! . άντε  με την έκτακτη εισφορά να πάει στο 95%. Σκάνδαλο !!

Η εγγυημένη επιδότηση του φωτοβολταϊκού της ΔΕΗ Αν ΑΕ  στη Μεγαλόπολη,   με  0,39 ευρώ ανα κιλοβατώρα είναι καθαρή  ληστεία για τις σημερινές τιμές κόστους εγκατάστασης .
Το συγκεκριμένο έργο  μπορεί  σκανδαλωδώς  και διατηρεί , αυτή την ταρίφα για  7 συνεχόμενα χρόνια!!!      (Το φωτοβολταϊκό της Μεγαλόπολης ανακοινώθηκε από τη ΔΕΗ για πρώτη φορά το 2007)  για να μπορέσει να κατασκευαστεί πιο φτηνά.
Το έργο αυτό  υλοποιείται με το 1/5 του κόστους με το οποίο υπολογίστηκε πριν 7 χρόνια, η ταρίφα ως εύλογη για να δίνει ένα ικανοποιητικό IRR.
Πουθενά στον κόσμο πλέον δεν δίνονται τέτοιες επιδοτήσεις.
Όλοι πλέον μπορούν να καταλάβουν οτι το μελλοντικό  αφεντικό του φωτοβολταϊκού έργου των 50 MW της Μεγαλόπολης θα ''επενδύσει'',  (αδόκιμη η λέξη),  ένα μέρος του συνολικού κόστους των 50 εκ.ευρώ , δηλαδή περίπου 20 εκ.ευρώ ίδια κεφάλαια.  με χρηματοδότηση του εξοπλισμού του έργου.  
 Κάθε χρόνο θα εξυπηρετεί την χρηματοδότηση του εξοπλισμού του και θα πρέπει να πληρώνει την έκτακτη εισφορά στον ελλειμματικό λογαριασμό ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ .

Πρωτοφανες !!!!!     Απόσβεση ιδίων κεφαλαίων σε.....  13 μήνες.

 Από τα 27 440 000  θα του μένουν άνετα 20 000 000 ευρώ το χρόνο και για 20-25 χρόνια.

Αυτό λέγεται οικονομικό έγκλημα σε βάρος των φορολογουμένων .

Μόνο στην χρεοκοπημένη Ελλάδα γίνονται αυτά τα πράγματα...Σχετικά δημοσιεύματα με τις δραστηριότητες της ΔΕΗΑΝ ΑΕ.

http://www.paron.gr/v3/new.php?id=80419&colid=&catid=33&dt=2012-09-30%200:0:0

 http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_04/05/2011_440851

 http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathbreak_1_11/09/2012_460771

 http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyep

2 σχόλια:

  1. Καμιά διαμαρτυρία δεν έγινε απο τις συντεχνιακές οργανώσεις των φ/κ.Διαφθορά παντού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΧΥΔΕΡΜΑ
    Κανείς δεν ενοχλήθηκε.
    Μπροστά στον εισαγγελέα θα τρέμετε σαν ψάρια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ