Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟ ΨΥΧΟΣ ΘΕΛΕΙ ...ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ , ΑΛΛΑ......


                                                    
''Κρίσιμη αλλά διαχειρίσιμη η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ψύχους''.''Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός πως ακόμη και η μικρή αυτή αύξηση της κατανάλωσης, δε μπορεί να αντιμετωπιστεί από τις λιγνιτικές μονάδες, η προσφορά των οποίων στο σύστημα δεν μπορεί να ξεπεράσει ορισμένα όρια, λόγω της παλαιότητας των μονάδων και της χαμηλής ποιότητας λιγνίτη.''Το παραπάνω δεν  το έγραψε άσχετος η βλάκας .
 Αυτό είναι ενα δείγμα  της καθημερινής  δυσφήμησης  της ΔΕΗ κατά παραγγελία από αυτούς που έχουν συμφέροντα. 30-40 ευρω κοστίζει το ρεύμα απο λιγνίτη , 90 απο αιολικά,500 απο φωτοβολταϊκά,100 απο φυσικό αέριο .  Όλοι σήμερα  ξέρουμε ποιοι κερδίζουν απο αυτά. Τέτοια δημοσιεύματα προπαγάνδας εναντίον του φθηνού Ελληνικού λιγνίτη , διαβάζουμε καθημερινά. Ποιος να αντιδράσει απο την ΔΕΗ ?
 Ο  πράσινος κος Α  Ζερβός( η επιλογή του Γαπ της Μπιρμπιλη και του .....Σαμαρά ) είναι δηλωμένος εναντίον του ''ρυπογόνου'' λιγνίτη και  φαν των πανάκριβων  ΑΠΕ. Ζητάει ομως αυξήσεις τιμολογίων μέχρι 48% για το 2013.
                                                                                                                                 SAGINI

6 σχόλια:

 1. η χαμηλή ποιότητα λιγνίτη έχει σχέση με την ελλείψει του .. εξάντληση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. http://www.dei.gr/Default.aspx?id=898&nt=18&lang=1
  Έχουμε αποθέματα για 45 χρόνια ακόμη !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. πράγματι ..Τα συνολικά βεβαιωμένα γεωλογικά αποθέματα λιγνίτη στη χώρα ανέρχονται σε περίπου 5 δις. τόνους και άλλο τα τεχνικά οικονομικά απολήψιμα κοιτάσματα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. TEE/TDM 6.2012 "Εκτίμηση του κόστους μετάβασης της Δυτ. Μακεδονίας σε καθεστώς χαμηλής Λιγνιτικής Παραγωγής"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. http://www.econews.gr/2012/07/30/tee-lignitis-dytiki-makedonia/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστούμε Νίκο, η έρευνα του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας περιγράφει με απλά λόγια την λιγνιτική πραγματικότητα στην Δ Μακεδονία.

   Διαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ