Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

26 Ιουλίου 2024 .Τελετή έναρξης Ολυμπιακών αγώνων.




2024 Ολυμπιακοί αγώνες 

FRANCE 

                                                                             Του κ.Νίκου Βαρότση 

Μια χώρα με μια λαμπρή ιστορία, με μεγάλα επιτεύγματα σε όλους τους τομείς, με τεράστια πολιτιστική παράδοση, πρωτοπόρος στη λογοτεχνία, στις τέχνες, τη μουσική, την καλλιτεχνική δημιουργία , επιλέγει στη τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, που αναλαμβάνει κάθε εκατό χρόνια, να παρουσιάσει ένα απερίγραπτο αλαλούμ, κυριολεκτικά ένα φανταχτερό ό,τι νάναι !

Αντί να παρουσιάσει τον συνεκτικό της, ως κοινωνία μύθο, τις κρίσιμες καμπές της ιστορίας της, που σημάδεψαν τον κόσμο, τις μεγάλες ιδέες που πήγασαν από αυτές και καταύγασαν το στερέωμα καθώς και το γαλλικό τρόπο αντίληψης των πραγμάτων διαχρονικά και την εξέλιξή του, διάλεξε να ακολουθήσει τα μεταμοντέρνα ρεύματα .
Σύμφωνα με αυτά κοινωνία ουσιαστικά δεν υπάρχει , ούτε συνεκτικοί μύθοι, παρά μια ατέλειωτη παράθεση της ιδιαιτερότητας, της ασημαντότητας και της φαντασίωσης του κάθε πικραμένου!
Έτσι και μπορούσε π.χ ο Βολταίρος, ο Ρουσώ ή ο Βίκτωρ Ουγκό να σηκώνονταν χθες από τους τάφους τους, θα έπαιρναν κάτω από την καταρρακτώδη βροχή σε ανηλεές κυνηγητό τους εγκέφαλους που εμπνεύστηκαν αυτή την ιεροσυλία!
Βέβαια, η πολιτική ορθότητα μας απαγορεύει να προβάλλουμε τα λαμπρά επιτεύγματα του μέχρι τώρα ανθρώπινου πολιτισμού.
Σε λίγο, θα μας ζητήσουν να κρύψουμε με κάποιο παραβάν…τον Παρθενώνα μιας και τα μάρμαρα, 2500 χρόνια πριν, τ’ ανέβαζαν στον βράχο σκλάβοι.
Να ισοπεδώσουμε τις Πυραμίδες αφού τις έχτισαν δούλοι ή να ντρεπόμαστε για τον Διαφωτισμό αφού δεν εξάλειψε διαμιάς τις διαφορές των δύο φύλων ή όποια άλλη παλαβομάρα τους έρθει στο μυαλό!
Αφού λοιπόν πρέπει να ντρεπόμαστε για το παρελθόν μας, βάλε και λίγο trans, βάλε και κανένα κόμικ, βάλε και κανένα «αστέρι» της showbiz να τραγουδήσει, βάλε φαντάσματα να καβαλάνε στέγες και να πηδάνε κεραμίδια, βάλε και εκατοντάδες φουκαράδες να χτυπιούνται σαν τα χταπόδια, βάλε σαν τελικούς πρέσβεις της ολυμπιακής φλόγας θρύλους του … ντόπιγκ και κάργα επαγγελματίες τεννίστες, βάλε χρώμα, ουρλιαχτά κι έδεσε το γλυκό!
Η παρακμή της Δύσης δεν θα μπορούσε να εκφραστεί παραστατικότερα κι εναργέστερα από ό,τι στην χθεσινοβραδινή τελετή έναρξης…..



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ