Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Η κ. Χρυσάνθη Στέφανου είναι μια εξαιρετική υποψηφιότητα για την αναγέννηση του νέου Λιμενικού Ταμείου Ανδρου !

            Ποιος τελικά θα εργαστεί για τα λιμάνια μας ?



     Ο  πρώην πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ανδρου  κ.Δ. Λοτσάρης  , ανέλαβε μια καθαρά προσωπική πολιτική πρωτοβουλία . 

     Με επιστολή που απέστειλε στο σημερινό δήμαρχο Ανδρου κ. Θ.  Σουσούδη  και πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Ανδρου  , του ζητεί  να παραιτηθεί απο την προεδρεία του Λιμενικού Ταμείου Ανδρου  και    να παραδώσει την προεδρία  του , στην κα Χρυσάνθη Στεφάνου , θυγατέρα του καπτα- Γιώργου Στέφανου της μεγάλης Ανδριώτικης εταιρείας Golden Star Ferries . 

Ο κ. Λοτσάρης , παρουσιάζει  την πρόταση του σαν υπερβατική και ενωτική . 

Για να δούμε . Είναι πράγματι έτσι? 

               Ο πολυπόθητος διαχωρισμός  των Λιμ .Ταμείων Ανδρου -Τήνου έγινε με ΠΔ 57/2022   ΦΕΚ 153/Τεύχος Α ́/   18- 8- 2022 .

Ο κ. Λοτσάρης , τότε  ήταν  ο δήμαρχος  Ανδρου .  Επιθυμούσε και ένα δεύτερο αξίωμα εν όψει  των εκλογών  του 2023

        Τον Σεπτέμβριο του 2022  , αυτοδιορίστηκε  λοιπόν και ορκίστηκε,  σαν ο πρώτος πρόεδρος του νέου  ανεξάρτητου πλέον Λιμενικού Ταμείου Ανδρου . 

      Ο κ. Λοτσάρης , παρέμεινε πρόεδρος  του Ταμείου , για 16 μήνες και τελικά  υπέβαλε την παραίτησή του  στις αρχές  Δεκεμβρίου του 2023  , αφού αποδείχτηκε στην δικαιοσύνη οτι είχε χάσει  τις εκλογές του Οκτώβριου 2023  , απο τον αντίπαλο του και σημερινό δήμαρχο Ανδρου τον κ. Θ. Σουσούδη

       Αυτούς τους 16 μήνες της προεδρίας του , είχε μηδενική προσφορά στο Ταμείο . Ασχολήθηκε αποκλειστικά  για την νίκη του ,  στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές . Τελικά ηττήθηκε .

   Ο κ. Λοτσάρης , μετα την ήττα του ,    φοβήθηκε  την επερχόμενη  αποκαθήλωση  του απο την προεδρία του Ταμείου και  έψαχνε να βρει τρόπο  να  την αποφύγει .

      Ήξερε οτι η  νεα   ορκωμοσία του κ. Σουσούδη την 16/12/2023  σαν δήμαρχος Ανδρου θα έφερνε σύντομα  δική του αποπομπή  , όπως και τελικά έγινε .

Το γελοίο της υπόθεσης αυτής,  είναι οτι ο κ. Λοτσάρης  βρήκε μόνος του μια προκλητική   λύση  και  δεν ενημέρωσε τα μέλη της παράταξης του .

    Την ίδια ημέρα που παραιτήθηκε ,    ''έχρησε''  αμέσως  αντικαταστάτη του  ,  το μέλος του ΔΣ και πάντα  πρόθυμο ,  κ. Χ . Βουραζέρη , ο οποίος εναγωνίως αναζητούσε  μια ''καρέκλα '' κοινωνικής καταξίωσης .    Ο  Βουραζέρης  , έτρεφε   ματαίως  ελπίδες,  οτι θα παραμείνει  πρόεδρος και μετά την ορκωμοσία του κ. Σουσούδη . 

Φυσικά  αποκαθηλώθηκε  αμέσως και έτσι έγινε   , ο πρόεδρος των 19 ημερών  με μηδενικό επίσης έργο  ουσίας !!!!

Η πρόταση Λοτσάρη είναι πολιτικά υποκριτική !. 

        Θέλει να φέρει σε δύσκολη θέση τον Στενιώτη  δήμαρχο κ. Σουσούδη , και του προτείνει  την κα Χρυσάνθη Στεφάνου

       Μια Στενιώτισα , επιχειρηματία στην ναυτιλία και την ακτοπλοΐα , ενα μη πολιτικό πρόσωπο με μεγάλη αναγνωσιμότητα  και αποδοχή στην Ανδρο , για να της παραδώσει την προεδρία του Ταμείου .

      Είχε ξεχάσει δυο φορές στο παρελθόν ( τον Σεπτεμβρίου του 2022  και τον Δεκέμβριο του 2023 ) , να  τιμήσει  την κ. Χρυσάνθη Στεφάνου , ο ίδιος,  με το αξίωμα της προέδρου και εμφανίζεται σήμερα  απο την αντιπολίτευση  , δήθεν ενωτικός  και υπερβατικός , για να αποκομίσει προσωπικά πολιτικά οφέλη και  χτίζοντας γέφυρες με την Golden Star Ferries .  Αυτός είναι .


      Τώρα ας δούμε την ουσία του θέματος .


      Προφανώς και η κα Χ.  Στεφάνου  και η Golden Star Ferries είναι  μακριά απο τα πολιτικά παιχνίδια  των δημάρχων .

        Ολοι βλέπουμε σήμερα οτι το οικονομικά ισχυρό , νέο Λιμενικό Ταμείο Ανδρου , παραπαίει . Βρίσκεται σε στασιμότητα και τέλμα με  μεγάλες ευθύνες των κατά καιρούς προέδρων του . 

      Μια καινούργια αρχή με νεα πρόσωπα  και τη στήριξη ολων , μπορεί να κανει θαύματα . Η Ανδρος το εχει μεγάλη ανάγκη απο νέες μελέτες και  σύγχρονα λιμενικά εργα !

 Έχουμε τα καλύτερα πλοία  στην Ανδρο ,  έρχονται  ακόμα καλύτερα , αλλά  το λιμάνι μας στο Γαύριο είναι ανασφαλές στους ισχυρούς βοριάδες αφού  κατασκευάστηκε πριν 40 χρόνια για πλοία των 70 και 80 μέτρων .  

Το νεο Λιμενικό Ταμείο  Ανδρου , εχει την  βασική ευθύνη να δημιουργήσει  ασφαλείς εγκαταστάσεις σε επιβάτες , πληρώματα και πλοία . Υπάρχουν οι τεχνικές λύσεις .

      Υποθέτω  οτι οι αρχικές συζητήσεις  και επαφές έχουν ηδη γίνει . Πιστεύω οτι ο δήμαρχος θα δει την πρόταση αυτή σαν μια νεα ευκαιρία για το Λιμενικό Ταμείο Ανδρου .

     Η κ. Χρυσάνθη Στέφανου θα αποδεχτεί ( εφ οσον της προταθεί )την τιμητική θέση της προέδρου και θα διακριθεί με επιτυχία στο έργο της .

         Προσωπικα πιστεύω οτι είναι  μια εξαιρετική ευκαιρία για να ξεκινήσει μια νεα προσπάθεια  για να βελτιωθούν  οι λιμενικές εγκαταστάσεις των λιμανιών της Ανδρου .

Αυτό επιβάλλουν οι σύγχρονες απαιτήσεις για την οικονομική ανάπτυξη και ευημερία της Ανδρου .

 Είναι και μια καλή  ευκαιρία  για τον  σημερινό δήμαρχο  Ανδρου , αρκεί να το δει . 

    Η  Golden Star Ferries  εχει αποδείξει μέχρι σήμερα την αξία της  και σχεδιάζει να συνεχίσει την  μεγάλη προσφορά της , στην ανάπτυξη της Ανδρου μας  .

Γνωρίζει  αρκετά καλά ολα τα λιμάνια μας και μέχρι σήμερα εχει μόνο επιτυχίες  στους σκοπούς και τα έργο της στην ακτοπλοΐα μας .

                                                                             Γιώργος Β. Μαντζώρος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ