Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

Εντονες οι διαμαρτυρίες 140 πλοιάρχων της ακτοπλοίας μας

 

Διαμαρτυρία 140 πλοιάρχων της ακτοπλοΐας μας



     Με αφορμή την πρόσφατη άδικη , απαράδεκτη σύλληψη  και προσαγωγή στον Εισαγγελέα Σύρου , του πλοιάρχου του ΕΓ ‘’ΣΑΟΝΗΣΟΣ’’ στο λιμάνι του Γαυρίου Άνδρου , εκφράζουν , ενυπόγραφα την έντονη διαμαρτυρία τους προς τον Υπουργό Ναυτιλίας , με κονιοποίηση στο Γραφείο Πρωθυπουργού .

      Η επιστολή αυτη , αφου θέτει τους αρμόδιους μπροστά στις ευθύνες τους ,  καταλήγει σε 4 ουσιαστικές προτάσεις , για να βελτιωθούν οι συνθήκες ασφάλειας επιβατών και πλοίων.


  1. Συμμετοχή της εκάστοτε οικείας Λιμενικής Αρχης , στην ληψη αποφάσεων προσέγγισης  με δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς και την ουσιαστική της συμμετοχή , στον έλεγχο και την ασφαλή αποεπιβίβαση επιβατών και φορτοεκφόρτωση οχημάτων με ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ στις προβλήτες και σε ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με το εκάστοτε πλοίο .


  1. Την νομιμοποίηση της πλήρους αρμοδιότητας των πλοιάρχων και της υπερισχύουσας εξουσίας να αναλαμβάνουν αποφάσεις κατά την κρίση τους .


  1. Την απεμπλοκή της ειδικότητας των πλοιάρχων , απο το άρθρο 291 του Ποινικού Κώδικα .


  1. Την ορθή αξιολόγηση καταστάσεων με την γνωμοδότηση εμπειρογνώμονα Πλοιάρχου του Ε.Ν.  και την αποφυγή σύλληψης του Πλοιάρχου , καθώς αυτή διαταράσσει την ομαλή διεξαγωγή των ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ δρομολογίων του πλοίου. 


Τέλος καλούν ολους τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους .




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ