Κυριακή, 26 Ιουνίου 2011

H πιο επικίνδυνη δουλειά στον κόσμο;


Γενναίοι εργάτες χτίζουν ένα ξύλινο μονοπάτι στην πλαγιά ενός απόκρημνου βουνού στην Κίνα, σε ένα από τα πιο επικίνδυνα επαγγέλματα στον κόσμο... Κάθε μέρα, εργάζονται στο επισφαλές έργο χιλιάδες μέτρα πάνω από το έδαφος, γνωρίζοντας πως ένα γλίστρημα μπορεί να είναι το τελευταίο τους.
Το ξύλινο μονοπάτι, στο όρος Shifou στην επαρχία Χουνάν θα είναι περίπου δύο μίλια όταν ολοκληρωθεί, το μεγαλύτερο του είδους του στην Κίνα.
Ο στενός διάδρομος πραγματοποιείται από ξύλινα υποστηρίγματα που τοποθετούνται σε τρύπες που οι εργάτες πρέπει πρώτα να τρυπήσουν στο χείλος του γκρεμού.
Οι εργάτες στο ορειβατικό μονοπάτι ως επί το πλείστον μεγάλωσαν στα βουνά της επαρχίας και λένε ότι η δουλειά αυτή είναι κάτι φυσιολογικό γι αυτούς.
Ο Yu Ji, 48 χρονών εργάζεται σε ψηλά βράχια για παραπάνω από 10 χρόνια. «Οι νέοι άνθρωποι δεν θέλουν αυτή την δουλειά, καθώς αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μένουν στα βουνά για μήνες, μερικές φορές ακόμα και χρόνια» δήλωσε και πρόσθεσε «Αλλά εγώ δεν αισθάνομαι ότι είναι τόσο διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη δουλειά. Δεν είναι τόσο επικίνδυνοι όσο οι άνθρωποι πιστεύουν. Απλά φοράτε τα σχοινιά και όλα είναι εντάξει».Ενεργειακή επένδυση 400 εκ. ευρώ από τη Defkalion Green TechnologiesΗ ελληνική εταιρεία  Defkalion Green Technologies ενεργειακό επενδυτικό σχέδιο της, το οποίο αφορά τη βιομηχανική εφαρμογή της επιστημονικής ανακάλυψης «ψυχρής σύντηξης νικελίου και υδρογόνου» των Ιταλών καθηγητών Sergio Foccardi και Andrea Rossi που έχει δημιουργήσει μεγάλο ενδιαφέρον διεθνώς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του energypress.gr, η εν λόγω επένδυση συνολικού ύψους 300 – 400 εκατ. ευρώ, θα περιλαμβάνει τρείς βιομηχανικές μονάδες, οι οποίες θα εγκατασταθούν στη Θράκη.
Η μία θα παράγει μαζικά τον αντιδραστήρα νικελίου – υδρογόνου, η δεύτερη, με βάση τον αντιδραστήρα, θα παράγει μονάδες οικιακής χρήσης για την παραγωγή θερμικής ενέργειας δυναμικότητας 10 – 30 KW και η τρίτη θα παράγει μεγάλες μονάδες 1 – 3 MW.
Από το τέλος Ιουνίου, θα παράγονται εργαστηριακά οι πρώτοι αντιδραστήρες, ενώ από το Νοέμβριο θα υπάρχει συστηματική βιομηχανική παραγωγή, με βάση το χρονοδιάγραμμα των επενδυτών.
Τον Ιανουάριο προγραμματίζεται η εισαγωγή στην αγορά των μικρών μονάδων οικιακής χρήσης.
Η χρηματοδότηση είναι ιδιωτική και προέρχεται από ελληνοκαναδικά κεφάλαια, μέσω κυπριακής εταιρείας που θα συμμετέχει κατά 64%.
Το υπόλοιπο ανήκει σε διάφορους Έλληνες επενδυτές.
Σημειώνεται ότι η επαναστατική εφεύρεση του αντιδραστήρα σύντηξης Υδρογόνου και Νικελίου (ψυχρή σύντηξη σε ελεγχόμενο περιβάλλον), που έγινε από δυο ιταλούς επιστήμονες του πανεπιστήμιου της Μπολόνια, τους Sergio Foccardi και Andrea Rossi, παρουσιάστηκε επίσημα στις 14 Ιανουαρίου στην Ιταλία.
Σύμφωνα με την εν λόγω ανακάλυψη, μπορεί να παραχθεί φθηνή ενέργεια, με πολύ χαμηλό κόστος, αφού ο αντιδραστήρας μπορεί να παράγει περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει για τη λειτουργία του.
Όπως αναφέρουν στελέχη της εταιρείας, το κόστος για την απόκτηση της συσκευής δεν θα ξεπερνάει τα 4.0005.000 ευρώ, ενώ περίπου 500 – 900 ευρώ είναι το κόστος του μετατροπέα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Η ηλεκτρική ενέργεια που περισσεύει, όπως συμβαίνει και με τις οικιακές φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις, μπορεί να διοχετεύεται στο ηλεκτρικό σύστημα και θα αγοράζεται από τη ΔΕΗ, δίνοντας εισόδημα στον παραγωγό.
Η μέθοδος μπορεί επίσης να εφαρμοστεί για παραγωγή ενέργειας στη γεωργία, στην κτηνοτροφία, στη βιοτεχνία, στις επιχειρήσεις, στα δημόσια κτήρια και, υπό προϋποθέσεις, στη βιομηχανία.Η γνώμη μας

Ο λαός μας λέει οτι όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρο καλάθι.
                                                                                                        SAGINI